Ali kdo mogoče kaj ve o tej rastlini, za kaj se uporablja?
Lp
Dolores
Ali kdo mogoče kaj ve o tej rastlini, za kaj se uporablja?
Lp
Dolores
20. apr 2006 12:42
Odtipkaj na najdi si feijoa pa boš vse našla kar potrebuješ.Je preverjeno ker sem ravno jaz odtipkalea da vidim če ti lahko kako pomagam. Lep dan še naprej mamazeljka
20. apr 2006 12:56
Hvala za bliskovito pomoč, mamazeljka. V mislih sem imela kakšno konkretno izkušnjo. Lp Dolores
20. apr 2006 13:28
Zanimiva rastlina, prvič slišim zanjo. Verjetno se uživa kot kakšno drugo sadje in vkuhava marmelado. Sam opis rastline je tak, da bi jo kar imela. Ali jo prodajajo še kje drugje, razen v Krškem? Lp
16. maj 2006 7:52
Na vrtu imam dva grma, rodita na dve leti (eno leto ja, drugo ne). Sadeži spominjajo na kosmulje, nekaj jih predelamo v marmelado, večino uporabimo za krostate. Sedaj sadike na veliko prodajajo v vseh vrtnarijah na obali. Rastlina je kar čedna, predvsem ima čudovite cvetove, beli cvetni listi in kardinalsko rdeči prašniki. nola
16. maj 2006 8:24
Po opisu sodeč moraš imeti vsaj dve, ker ni samooplodna. Blagor se vam ob obali, pri nas je premrzlo za kaj takega, ker padejo temperature pod -20 st.C. LP
16. maj 2006 8:47
Ja, mislim, da je podobno kot s češnjami. Vsaj dve morata biti, pa ne sestri, vsaj sestrični. Mislim pa, da ni zelo občutljiva rastlina, konec koncev imamo tudi pri nas že kar redno vsako leto sneg (Se že oziram za sankami). Če jih prodajajo v Krškem, kjer ni ravno tropska kilima, jih pa lahko imaš povsod. Sploh se ne strinjam s prepričanjem, da je podnebje osrednje Slovenije neprimerno za te ali one rastline. Med študijem sem živela v Ljubljani, na vrtu imajo še danes šparglje, artičoke in redić. V loncu na balkonu pa eno oljko, jaz bi jo dala kar ven, jo pa carkljajo.(se kliče Triestina in je že stara petindvajset let). Če si res iz kakšnih mrzlih mrzlih mrzlih krajev, pa še vedno lahko prekriješ rastline s kopreno za rastline. nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami
Jernejev zelenjavni curry