19. apr 2006 20:58
Jaz praženega ne maram, obožujem pa pečenega v pečici zraven pečenke, rib, piščanca, hobotnice... Vedno zmanjka krompirja prej kot mesa... Pire krompir imamo tudi radi, posebje tamali dve. jasna
19. apr 2006 20:58
Jaz praženega ne maram, obožujem pa pečenega v pečici zraven pečenke, rib, piščanca, hobotnice... Vedno zmanjka krompirja prej kot mesa... Pire krompir imamo tudi radi, posebje tamali dve. jasna
19. apr 2006 22:22
pa še to ( manj znano ): s prihodom krompirja v Evropo je izginila ne le lakota ampak tudi skorbut. Krompir namreč vsebuje veliko C vitamina, ki se kuhanjem samo polovično uniči, ostane pa ga dovolj za potrebe organizma ( v ostali zelenjavi ce C vitamin kuhanjem skoraj popolnoma uniči ). V krompirju je tudi veliko kalija, ki pomaga izločanju vode iz organizma ( srčni bolniki ).Menda vsebuje tudi snovi ki preprečujejo raka ( Jean Carper: food your miracle madicine ). pa še to 2: krompir, kuhan v slani vodi ( jaz imam najrajše takega ki razpade ), potresti s petršiljem ( ne šparati petršilja ), politi z olivnim oljem, po okusu preliti z jogurtom, ali zraven jesti jogurt, deluje kot antipiretik ( znižuje vročino ). ežoj
20. apr 2006 8:50
Jaz pa k ribam ponudim pire, v katerega zamešam nasekljan česen in peteršilj. zvitorepka
20. apr 2006 9:45
Ne maram krompirja. Na našem koncu obstaja pemica na to temo ( je več možnosti):" Zjutarj jemo krompir, opoldne krompirak, zvečer pa glih tak!" Pred dvema dnevoma sem ga sadila, pa me še zdraj bolijo mišice. frina
20. apr 2006 11:48
Ežoj, si me spomnil, da že dolgo nisem jedla krompirja v oblicah in kislega mleka. Glasovala sem za pečenega, čakam na domači novi krompir - šiške. Trenutno pa pojemo največ tenstanega in v regratovi solati. jankicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Karamelna omaka