Problemi s koncentracijo

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

tema odprta - 17. apr 2006 9:36 | ogledi: 1.812 | odgovori: 5

Prijateljica me je poprosila, naj vas povprašam glede problemov s koncentracijo (s takim navdušenjem ji pripovedujem o forumu, da je prepričana, da ji lahko pomagate).

Ali veste za kakšno učinkovito metodo oziroma tehniko, ki bi ji pomagala pri osredotočenju na njeno delo. Misli ji namreč neprestano begajo. Kakšen avtogeni trening ali kaj podobnega?! Kakšen tečaj v Ljubljani ali bližnji okolici.

mimika

Temo je spremenil(a) mimika dne 17. apr 2006 09:36:59

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

17. apr 2006 13:01

Pred kratkim sem se začela zanimati za minerale. Bojda na koncentracijo vplivata Mesečev kamen in Safir. Je pa med njimi zelo veliko takšnih, ki so primerni za meditacijo; težko si predstavljam meditacijo brez dobre koncentracije... Pozdravček! Vrana

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

17. apr 2006 15:07

Po moje, naj si nabavi kakšno knjigo o jogi. Ni ji treba da postane usekana na jogu, tista poglavja o sproščanju in dihanju bojo sigurno od koristi.Gre nekako takole: naj se udobno namesti, vsede, roke na bedra,( naj si zagotovi, da ne bo motena ), izključi naj zunanje dražljaje ( radio, tv, računalnik ), naj se počasi koncentrira na celo telo, postopoma od konice nožnih prstov do najvišjega " lasa " na glavi ( namen tega je predvsem obrnitev misli na določen objekt, sebe ), potem recimo desetkrat dihalna vaja: počasen zelo globok vzdih 5 sec, zadrževanje diha 5 sec, počasen ( globok ) izdih 5 - 8 sec. Sliši se komplicirano, po nekajdnevnih vajah, traja vse skupaj nekaj minut. Po nekajdnevnih vajah je dovolj da se kjerkoli udobno vsedeš ( avto, avtobus, pisarna, ) narahlo zapreš oči in po nekaj dihljajihje telo sproščeno in se um lahko koncentrira na kar koli. pa še to: problemi s koncentracijo na delo so lahko dejansko v njej ( a bom zmogla, znala, pravočasna..... ), zato mora najprej to razčistit. Ja. zmorem, znam............... Ameriški pregovor tudi koristi: Do not worry, do not harry, but keep moving and make every step count ( upam da sem prev zapisal: ne skrbi, ne hiti, ampak migaj, in naj vsak korak gre v pravo smer, no recimo naj bi to bil prevod ). upam da ne težim preveč! ežoj

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

18. apr 2006 12:11

Sigurno najbolj pomaga, da te to, kar delaš resnično zanima... Mogoče bi lahko poizkusila najti kaj, kar ji je všeč v tem, kar dela... Druga stvar, ki meni pomaga, je "voda v grlu" - ko se res mudi, misli švigajo, ampak glede tega smo različni... Eni lahko pridno in disciplinirano delajo vsak dan, ampak odpovejo v stresnih situacijah, drugi pa ravno obratno (ni treba razlagat, kam jaz spadam...) Ne poznam nikogar, bi bil zmožen obojega... Nekateri pravijo, da pomaga buljenje v plamen sveče, kar je meni sicer zelo zanimivo, ampak misli mi pa kvečjemu še bolj švigajo:) Nekaterim pomaga joga, nekaterim sprehodi... Meni pa stres, ne tak, da bi me moril, torej ne tak, da bi me ljudje grdo imeli, ampak tak, da je nekaj treba nujno naredit:)... Torej ravno obratno od priporočenih tehnik, ki učijo sproščanja, jaz boljše delam pod adrenalinom... Veri

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

22. apr 2006 19:54

AMAZONIT Mimika, našla sem ga, čeprav je trajalo nekaj dni ( sem imela še druge opravke vmes). Najbolj drži zgoraj napisano, ker pa imamo radi simbole, sem se potrudila - saj veš, kaj kroži o Nielsu Bohru: ni verjel, da kamni nosijo srečo, so mu pa zagotovili, da delujejo, tudi če ne verjame...Pa jih je nosil. Je zelenkasto belkast ali belkasto zelenkast in definitivno pomaga pri težavah s koncentracijo Pozdravi prijateljico, povej ji, da mislimo nanjo Se nam bo mogoče pridružila... he he Vsem skupaj želim lep večer! Vrana

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

23. apr 2006 8:50

Jaz vsekakor priporočam redno meditacijo in pa kakašne ravnotežnostne asana iz joge. Če uravnotežiš (umiriš, stabiliziraš) telo, poleg tega oči usmeriš v eno točko (ste vedeli, da se 40 % možganov ukvarja le z našim vidom?)temu posledično sledi tudi umiritev uma. Kakor zunaj tako znotraj, bi lahko rekli. Le vztrajati je treba. Ena najboljših tehnik za umiritev uma in kocentracijo, pa je tratak - strmenje v npr. plamen sveče.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti