5. avg 2014 10:43
Po mojih izkušnjah je to, da moraš po potrdilo za podaljšanje vozniške na MDŠ popolna bedarija in je to predpisano, da se dodatno zasluži. Tisti zdravnik tam ni niti približno tako kvalificiran za ugotavljanje očesnih bolezni in preverjanje vida, kot je okulist, za podaljšanje vozniškega pa mnenje okulista sploh ne pride v poštev. Nobene logike. Mislim, da moj očesni zdravnik, h kateremu hodim že od prvega razreda malo bolj ve kako vidim, kakšna je moja dioptrija in koliko sem sposobna za vožnjo, kot pa tista dohtarca tam, ki me sploh ni vprašala po izvidih okulista, niti ni preverila mojega vida, ampak me je le vprašala, če nosim ista očala kot takrat, ko sem dobila vozniško (o čemer bi se lahko tudi zlagala, če bi mi pasalo) in, če imam denar pri sebi, da bom plačala. Toliko o tem, kako neodgovorno je, da se tisti, ki nosimo očala bunimo, ker moramo (popolnoma) po nepotrebnem plačevati nonstop ene in iste stroške, obenem pa redno hodimo na prave in kvalitetne preglede vida, česar ne moremo predložiti kot zadosten dokaz za podaljšanje VD.
Po drugi strani pa tistega, ki je imel pač to srečo in je bil brez kakršnihkoli zdravstvenih težav, ko je naredil izpit, do 80-ga leta ne bo nihče vprašal, če se je morda njegovo zdravstveno stanje v 50-ih letih kaj spremenilo... Lepo vas prosim, no. Mislim, da je med takšnimi vozniki mnogo več neodgovornih, ki ob spremembah v svojih sposobnostih vožnje ne bodo šli k zdravniku, še manj pa nehali voziti avto.
Sem pa opazila, da zadnja leta ogromno nevarnost na cesti predstavljajo tudi slušalke. Kolesarji, pešci, tisti na rolarjih, celo nekateri vozniki avtomobilov imajo vse pogosteje v ušesa nabite tiste slušalke in namesto, da bi spremljali promet, poslušajo glasbo. Ne slišijo kaj se okoli njih dogaja in se mi je že zgodilo, da mi je pešec dobesedno pred avto stopil na cesto in ni slišal kako so zacvilile gume. Ko sem tik pred njim ustavila me je samo butasto gledal, mene pa je melo, da bi šla iz avta in mu tiste slušalke nekam potisnila . pa mladi in telefoni... Da sploh ne omenjam. Tudi sama še nisem ravno stara, ampak mi pri mojih 27-ih letih ne pride na misel, da bom pisala sporočilo in buljila v telefon, ko grem čez cesto! Včasih se sprašujem, kaj je z ljudmi narobe, včasih je bilo pol manj prometa, pa smo bili dvakrat bolj previdni, čeprav je bila morda tista previdnost kdaj odveč. Danes, ko bi bilo najbolje, da imaš oči in ušesa spredaj in zadaj, pa ravno obratno... Narobe svet
Sandra_a