Ravno zdajle sem jo končala, mamamiino čokoladno jagodno torto. Recept je super, prepričana sem, da bo tortica jutri, ko bosta moja fanta upihnila 4. svečko, izginila v momentu... Ampak meni pa vseeno nekaj ne da miru. Nisem ravno začetnica v peki, s piškoti in pecivi nimam nobenih težav, torte pa so zame še vedno en velik misterij.
Prosim vas, povejte mi, kako vam uspe narediti rahel biskvit za torto????? Kadarkoli delam biskvit za peciva, rata super rahel, pri tortah imam pa probleme. Saj bi lahko vzela kak biskvit, ki mi je že uspel, ampak jaz bi se rada naučila narediti tega v originalnem receptu. Mislim, da sem vse naredila prav, sneg stepla zelo trd, rumenjake stepla zelo penasto, da so narasli, ko sem jim dodala kakav, pa se mi je že zdelo, da masa postaja zbita in nekako lepljiva. Sneg in potem moko sem umešala previdno previdno, s kuhalnico, ki sem jo dvigovala narahlo od spodaj navzgor in zelo počasi in postopno sem dodajala moko in sneg, testo je bilo pa vseeno nekako zbito, nič ni naraslo in imela sem hude probleme, da sem ga prerezala. Upam, da bo vseeno užitno.
Ker sem imela lani točno take probleme na isti dan (zgodovina se ponavlja, recept je bil pa drug in prepričana sem, da ravno tako odličen), bom hvaležna za vsako idejo, kaj počnem narobe. Tole me že rahlo jezi. Doslej edina uspela moja torta je bila Torta Nutella, pa še s tisto sem se namučila, da sem vse skupaj rahlo zmešala.
Okrasitev torte je pa sploh svoja zgodba. Vse nekam visi, kar ne morem verjeti, kake slikice objavljate na portalu. Vidim, da se še imam kaj naučiti... LOL! Mogoče me katera vzame v šolo.
Sladko spite, jutri pa poročam, če je še kaj ostalo!
hope