Imam vprašanje, ki me muči , toda sam ga neznam razjasniti.
Bil sem v Angliji in seveda smo šli v kitajsko četrt obiskat kitajsko restavracijo, seveda sem pričakoval veliko bolj okusne jedi kot so pri nas, toda žal sem se uštel na celi črti....zelo zelo sem bil razočaran in seveda ostal lačen, kljub veliki izbiri jedi na naši mizi. Kaj vse smo jedli, nebi znal pojasniti, vem da sem si naročil kislo pekočo juho, ki jo pri nas naravnost obožujem, potem smo jedli nekakšne svinjske zarebernice ki so izgledale krasno, pa račko , ki je bila razcefrana na koščke , ki si jih nato zavil v nekakšno palačinko, pa škampi v nekakšni sladki omaki, pa praženo govedino ki je bila živo rdeča, riž, ...itd. Toda glavni problem vsega tega je bila začimba, ki se je pojavljala vsepovsod in mi že po vonju ni odgovarjala , da o okusu niti ne govorim......grozno ( vsaj meni), drugače pa je hrana vizualno izgledala prav dobro....poleg tega so servirali 2 omaki ki stabili čisto sladki - ena je bila temna in je spominjala na sojino gosto , kot eurokrem omako, druga pa bolj redka rdeče barve.
Sprašujem ali kdo ve kakšna začimba se je pojavljala v hrani ( neznam je opisati) in ali smo sploh jedli kitajsko hrano - hudiča če pa je bila kitajska restavracija?????
P.S - drugače pa - Anglija je zeloooo draga država, lepa tudi....ampak kako bi z našo plačo gor preživel mi ni jasno ( mogoče teden do dva z zelo zategnjenim pasom), za primerjavo....večerja za 6 oseb v omenjeni kitajski restavraciji z pijačo 160 GBP x 345 sit = je 55.200 sit.....
Večerja v klasični italijanski restavraciji ( nič posebnega, nič "high", pretežno smo jedli pice, solato, bučke,lignje, svinjino - govorim o jedeh ki so si jih posamezniki naročili in seveda vinček in kava 265 GBP, kar znese 91 425 sit za 6 ljudi. Solata na hitro 13 GBP, kava 2,5 GBP.....taxi za cca 20 km - 35 GBP v eno smer......Drago ko žafran.
Ali pa jaz nimam pojma o cenah......sprašujem se, kje smo bili??
escada