Pozdravljeni!
Rada bi spekla pinco tako, da bi jo spletla v kito in okrasila s celimi pobarvanimi jajčki. Kako lahko to naredim, saj jačk ne morem peči skupaj s testom? Kako to naredite vi?
Hvala in lep dan čeprav dežuje!
Romanad
romanad
Pozdravljeni!
Rada bi spekla pinco tako, da bi jo spletla v kito in okrasila s celimi pobarvanimi jajčki. Kako lahko to naredim, saj jačk ne morem peči skupaj s testom? Kako to naredite vi?
Hvala in lep dan čeprav dežuje!
Romanad
romanad
11. apr 2006 16:21
Moja mama je kuhano jajce zavila v pletenico in dala peči. Pojedli pa tega jajca nismo nikdar. Ne vem zakaj. Atina
11. apr 2006 16:30
Kaj ne ostaja takšen model kot za šarkel;ko je že luknja v modelu in okoli nje samo spleteš kito mamazeljka
11. apr 2006 16:53
Jaz dam vedno kuhano in pobarvano jajce (brez plastičnih sličic, jasno) v pečico skupaj s testom. Ne vem, zakaj ne bi? Prej, ko so bili nečaki in sin manjši, sem delala kvašene zajčke z jajčkom v naročju. Vedno so pojedli vse- razen lupin. Zajčki niso več aktualni, zato za podarjanje naredim kite iz testa, ki jih sklenem v obroč, v sredino dam jajce, ki ga testo, ki shaja, med peko lepo objame. Za žegen pa iz testa naredim debelejšo kito, v katero vtisnem pirhe. LP, V.
11. apr 2006 18:29
pletenica z jajci se pri meni peče tako, da vanjo pred peko vtisneš lupine jajc, porabljenih za testo - lahko jih "obtežiš s fižolom. Ko je stvar pečena, pa v te luknje vstaviš jajce. S celimi jajci je pa še nisem pekla. Vilma, kaj niso jajca potem notri zelena? Lisa
11. apr 2006 18:48
Niti ne vem, zakaj rumenjaki sploh postanejo zeleni, vendar jaz teh težav zaenkrat nisem imela. Pečenko iz mletega mesa prav tako nadevam s trdo kuhanimi jajci, spečem v pečici in jajca so vedno lepo rumena. Ne vem, mogoče je prednost v tem, da uporabljam le domača jajca. Lahko pa pred pečenjem pletenice reskirate eno jajce in kuhanega še prepečete v pečici in se na podlagi rezultata odločite, po katerem postopku boste zadevo pekle LP V.
11. apr 2006 18:51
Rumenjaki postanejo zeleni, če jajca predolgo kuhamo. Pa še težje je prebavljivo, menda. rimljanka
11. apr 2006 19:02
Hm, morda bi, če imate te težave, v pletenico vtisnile surova in pobarvana jajca... ne vem, bolj naglas razmišljam ... v mleti oz Štefani pečenki se prav tako dolgo pečejo kot v pletenici, ima potem katera tudi tam težave? Ni pa res prav nič lep zelen rumenjak- enkrat sem v eni menzi videla solato iz takih jajc ... nič kaj "apetitlih" V.
11. apr 2006 21:37
Izkušnje s pleteno kito, ki ima za obraz jajčko? Počila ni, je pa izginila -barva! Vprašanje za Rimljanko: ali zelen rumenjak dejansko pomeni preveč kuhanja zaradi spremembe lastnosti živila, ker sem bila do sedaj prepričana, da sveža jajca tega zelenila nimajo? frina
14. apr 2006 4:28
Lisa mislim da se bom držala kar tvojega nasveta. Upam, da bom lupinice dovolj obtežila in da mi testo ne bo nagajalo (in naraslo tam, kjer ni treba- torej v luknjicah ) Lep dan vam želim
14. apr 2006 7:37
frina, nimam pojma, samo po izkušnjah sodeč, je jajce, ki je kuhano ravno toliko, da rumenjak popolnomazakrkne, ni nikoli zeleno. Dogo časa kuhana jajca imajo bolj čvrst, nekako gumijast beljak in z zelenim robom obdan rumenjak. A se naj tega problema lotim bolj načrtno, da ne rečem znanstveno? Morda pa res. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja juha s tortelini
Curry riž s tofujem