26. jun 2006 20:49
prosim za recept in sicer liker iz rdečega ribeza hvala nastja16
26. jun 2006 20:49
prosim za recept in sicer liker iz rdečega ribeza hvala nastja16
26. jun 2006 22:17
Več ali manj jaz vse sadne likerje delam na enak način: v kozarec za vlaganje dam plast sadja (ribez, maline, višnje, jagode,itd). plast sladkorja, plast sadja,.....Na vrhu naj bo sladkor (ja, točno, ne motite se - isti postopek kot za smrekove vršičke). Zaprem, pustim na soncu prb. 10 dni. Nastane tekočina, vse se sesede. Nato do vrha nalijem žganja (ne pride ga prav veliko - 3-4dl - če imam litrski kozarec). Pustim še nekaj časa v temnem in hladnem. Če je treba, precedim (višnje ne-ostanejo cele v likerju). Dobimo liker, ki je precej sladek (saj zato pa je liker) in ne zelo močan. LP cervus
27. jun 2006 7:47
teta torta, tvojo varianto bom poskusila pa jaz. Saj verjetno lahko tudi s svežim. Sem ga toliko nabrala, da se ven iz njega ne vidimo, večino sem zamrznila, nekaj ga je pa še ostalo. Loni Makaroni
27. jun 2006 8:07
Čao, tudi jaz sem ta vikend "spraznila" skrinjo. Sem našla v raznih lončkih 2,5 kg rdečega ribeza. še celo predlanski je bil eden. In sem skuhala marmelado po receptu iz Vandeline: ribez kuhaš tako dolgo, da popokajo jagode in dodaš 0,7 kg sladkorja na kg sadja. nato kuhaš tako dolgo, da so vidni znaki kuhane marmelade in spraviš v ogrete kozarce. V trčetrt ure sem imela vse narejeno, tudi pospravljeno. Meni je ta marmelada super, prijetno kiselkasta. Drugače pa imamo zelo radi tudi pito z ribezom. Naredim osnovno testo za pito, gor dam malo skute in kisle smetane ter posujem z ribezom. Malo sladkam, čez dam mrežo in pomažem s snegom. Meni najboljša pita. Lep pozdravček, S.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Fini mini Bamboloni