Ima kdo nasvet, kako spraviti drevesno smolo iz obleke? Bom zelo hvaležna!
Drevesna smola na oblačilih
9. apr 2006 16:46
Poskusi z likalnikom.Na oblačilo daj krpo seveda na tisto mesto ko je smola in potem polikaj z vročim likalnikom.Upam da ti bo uspelo.Poskusi saj nimaš kaj zgubiti. mamazeljka
9. apr 2006 17:38
Kaj pa časopisni papir? Nekoč smo tako odpravljali čigumi, naravni časopisni papir (Delo, Dnevnik) daj na določeno mesto in polikaj z vročim likalnikom. Pozdravček!
9. apr 2006 17:51
dragička je napisal/a: |
Kaj pa časopisni papir? Nekoč smo tako odpravljali čigumi, naravni časopisni papir (Delo, Dnevnik) daj na določeno mesto in polikaj z vročim likalnikom. Pozdravček! |
9. apr 2006 18:20
Mi smo na morju smolo vedno odstranjevali s kapljico olja, da jo stopi, potem pa s praškom za posodo, da se je razmastilo. Seveda je potem sledilo še pranje v pralnem stroju. lp, Marija
10. apr 2006 8:38
Poglej v DM oz. v Mullerju. Firma Backmann (male stekleničke) ima različne odstranjevalce madežev. Jaz sem zadnjič kupila enega za odstranjevanje lepil in enega s katerim sem odstranila barvo za lase z oblačil. Zadeve so odlične. lp K
10. apr 2006 9:27
ko sem bila majhna mislim da je mami uporabljala bencin (ali pa spirit?). Nisem prepricana. LP, R.
10. apr 2006 11:17
Kot otrok sem preplezala vse drevje, kar ga je bilo možno (beri: vse češnje po vasi). Seveda sem bila čisto smolnata - ne samo po oblekah, tudi po rokah...... Mama mi je med nenehnim pridiganjem najprej odstranila smolo z rok z navadno svinjsko mastjo. Nato pa še z oblačil............... Pozdrav vsem! zvitorepka
10. apr 2006 12:31
Tako kot Karmina, ti tudi jaz predlagam Backmann. Imajo ga tudi v Sparu, prav poseben je za vosek(meni je odstranil tudi drevesno smolo). Je pa to majhna zelena flaška, ki jo dobiš pričistilih. lp Alenka
10. apr 2006 12:36
Drevesna smola se topi v alkoholu, in stem se tudi odstrani.Od zgornjih nasvetov, se mi najboljši zdi nasvet gayke ali lisičke, ker se olje ali sv. mast "mešata" s smolo, s tem vse skupaj omehča in lažje detergent v pralnem stroju opravi svoje. Alkohol je lahko katerikoli ( etanol, metanol ( spirit ), izopropil ). Za šnops ne vem če bo zadosti dober ( pa še škoda ga je ). ežoj
10. apr 2006 12:36
Probaj s čistilom za računalnike - ekrane. Pošpricaj, zdrgni in operi v pralnem stroju. Drugače gre dol 100% (tudi z avtomobila) s ciklotinom. To je litrska plastična steklenica, ki jo prodajajo v Merkurju (vsaj včasih so jo). Tekočina je svetlo modra. lpKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla