17. dec 2022 14:57
Živjo
jaz imam že vrsto let izkušnje z njimi...
Narediš kremo iz pudinga, tako da skuhaš puding s polovično količino mleka od predpisanega. Jaz dam ponavadi 2 pudinga in pol litra mleka. Sicer stvar preferenc, ampak meni je najboljša krema iz Royal pudingov.Puding skuhaš brez sladkorja.
Ko je puding skuhan počakaš da se ohladi in nato v puding vmešaš cca 150-200 gramov masla ali margerine in 150 g sladkorja, ter z mešalnikom mešaš da postane gladka krema. Jaz dam maso v puding narezano na listeče ali majhne kocke, dokler je puding še dovolj mlačno topel, da se vse skupaj lazje stopi, ne sme bit pa puding topel ali vroč.
Nato z vodo ki ji dodaš rum premažeš oblate, in jih namažeš s to kremo. Jaz da le med 1 in 2 ter 2 in 3 oblatom kremo.
Z vodo + rum namažeš zgornjo plast vseh treh oblatov tudi vrhnjega. Vse skupaj daš nato v hladilnik in naj se hladi vsaj 12 ur. Šele na to bo tapravo.
Jaz delam najraje z vanilnim pudingom, ali nardim kar 2 kreme s polovično dozo sestavin za vsako (čokoladno in vanilno).
Ko močite testo, previdno da ne pretiravate. Sicer pa po mojih izkušnjah boste 1x naredili, in boste sami dobili pravi občutek, drugičso lahko le še boljši.
Veliko užitkov ob sladkanju.
kuharski_mojster
kuharski_mojster
Sporočilo je spremenil(a) kuharski_mojster dne 17. dec 2022 15:01