7. apr 2006 10:25
hvala punce, bom še enkrat vse pregledala, ma kam jih skrijejo, da jih jaz nikoli ne vidim?!
Bila sem že v Hoferju v Ljubljani, Interšparu, v Merkatorja (ta velikega, hipermaket) itak redno hodiva, pa jih še nikjer nisem našla!!!
Lisa, kako so pakirani, kje jih najdem? Navadno gledam pri sestavinah za peko in pri kruhih, za vsak slučaj:) mogoče je tudi, da kdaj majo, kdaj pa nimajo, ampak to je res trapasto, saj ne moreš non stop po štacunah lazit!
mamamia, a si jih našla v slovenskih Hoferjih in Interšparih ali čez mejo? jaz grem čez mejo v glavnem "malo južnije", v avstrijo me nikoil ne vleče, mislim, da sem bila do zdaj 2x... (in sem bila še mala - sem si pa že takrat kupila barvice za na teksitl risat, hehe:)
galja in mamamia, če jih ne najdem in če gre katera pred majskim srečanjem tja gor, kaj bi vaju lahko prosila, če mi jih prineseta kako škatlo? Plačam dvojno na majskem srečanju:)
marja, ja, to je res kot hostija, se mi zdi (hostije od blizu namreč še nisem videla, razen v filmih...) če bi lahko tega župnika nahecala za recept, bi bilo super! Bomo zelo spoštljivo jedli:) Najina družinica šteje trenutno samo 2 člana, pa še to ni ta prava družinica po cerkvenih normah (fant pa punca baje ne šteje:)), tako da midva dvomim, da bi lahko kaj dobila iz te smeri...
anja in galja tudi jaz sem jih iskala ko nora, v bistvu že kako leto ves čas šnofam za njimi, pa še nisem mela sreče
Celo v pekarni Vrhnika jih zadnjikrat, ko sem bila, niso meli:) Sicer pa nismo taki srečkoti ljuljančani, ker navadno (vsaj jaz) delamo dalj kot do 16h, ko se pekarna zapre, pa vsaj pol ure rabim do tja, če koga nahecam, da me pelje (jaz sem namreč navadno z biciklom, kar pa traja dobro uco do urco in pol do tja, je kar daleč...) Tako zgodaj pa ne morem nikoli končat... Se pa zelo strinjam, da so pri nas zelo spabo založeni s takimi prčkarijami, tudi za dekoracijo tort je bolj "snađi se" sistem, saj ni slab, je prav zabaven sistem, ampak včasih si pa želiš točno določen rezultat, ki se ga da dosešt samo na točno določen način...
Če pa kdo ve, kako se jih naredi, se pa seveda tudi priporočam! Verjetno bi jih morala prej speči oz. nekak posušit, pa se mi kar nekak zdi, da to ni postopek za domačo rabo... Ampak, če gre, bi bila pa za! Saj so to delali že pred vsemi temi mašinami, ne? Samo verjetno pa ni bilo tako tenko in belo in prosojno, kar jaz rabim...
Veri