res ne morem mimo tega, da ne napišem par besed o mojem nedeljskem kosilu.
takole, z možem sva se vračala z sejma in ker je bil lep dan sva se odločila, da zavijeva v poznano gostilno na krasu, med drugim nam je bila tudi priporočena, na kosilo.
presenetila naju je gužva na parkirišču, pomislila sem, tu se sigurno dobro je.
natakar prinese jedilnik in tu je že prvo razočaranje. poleg tistih standardnih 10-ih zrezkov (dunajski, naravni...), pa cvrtega pomfrija in mešane solate, ne duha ne sluha o čem domačem. glede na to, da je sezona regrata in špargelj, bi pričakovala vsaj regratovo solato, pa mogoče kakšno rižoto z šparglji, ali pa špargljevo juhco..., če se že razglašajo za domačo gostilno.
naročiva, jaz zelenjavno lazanjo, mož pa zrezek v teranovi omaki. pravzaprav sta bili omaki enaki - kocka in moka, samo da je bil v njegovi še teran.
tako, zdaj pa razmišljam, smo slovenci res tako slabi potrošniki, oziroma tako nezahtevni, da nam mora biti res vse prav? in ima lahko nekaj naziv zelenjavno, če je vsega drugega več, kot zelenjave?
trendi v kuhinji so že zdavnaj povozili moko in praške. pa nas morejo še vedno futrati s tem?
imen nisem uporabljala, menda se ne sme, upam pa, da se bodo tisti, ki jim je to najbolj namenjeno prepoznali in prebrali mnenje, za katerega na koncu, čeprav je navadno taka uzanca, da se po njem vpraša, niso storili.
pppp