neznan uporabnik
28. nov 2001 15:05
Ko smo ravno pri moki - ali uporabljate moko Farina univerzalno ali mehko?neznan uporabnik
28. nov 2001 15:05
Ko smo ravno pri moki - ali uporabljate moko Farina univerzalno ali mehko?neznan uporabnik
28. nov 2001 21:47
Velikokrat prebiram Forum in sem tudi jaz zasledila, da pogosto omenjate oz. uporabljate moko Farina. Ravno zato sem to moko tudi preizkusila - mehko moko Farina. Naredila sem testo za pizzo in je bilo zelo dobro. Včeraj pa sem s to moko preizkusila še en recept za buhtlje - bili so odlični. Tole pa je recept: 1,25 dl mleka 3 žlice sladkorja 1/2 kocke kvasa 25 dag moke ščep soli naribana limonina lupina 1 jajce 5 dag masla, stopljenega Mleko segrejemo. V polovico mleka zamešamo 1 žlico sladkorja in kvas ter pustimo, da vzhaja. Moko damo v skledo in v sredini naredimo jamico, v katero damo vzhajan kvas in na ta kvas damo malo moke z robov sklede. Pokrijemo in pustimo, da 20 minut vzhaja. Preostalo mleko, 2 žlici sladkorja, sol, lim. lupino, jajce in stopljeno maslo premešamo in dodamo vzhajanemu kvasu z moko. Zamesimo testo. Pokrijemo in pustimo 30-40 minut, da vzhaja. Nato testo narahlo razvaljamo in razrežemo na kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo žlico marmelade in vse 4 robove na vrhu stisnemo v en vrh, potem pa lahko tudi oblikujemo bolj v obliko cmoka. Buhtlje zložimo v pekač (brez presledka med enim in drugim) in pustimo še 10 minut vzhajati. Preden jih damo v pečico, jih navlažimo z mešanico 50 ml mlačnega mleka, žlico stopljenega masla in žlico sladkorja. Pečemo pri 200 stopinjah C, 25-30 minut. Pečene pustimo nekaj časa v pekaču in jih pokrijemo s krpo, da se ne izsušijo. Iz zgornjih sestavin je nastalo 10 buhtljev. Lep pozdrav, Bea BeaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polpetki iz melancan
Srbski pasulj