Pozdravljeni!
Doma imam precej baby piškotov, pa ne gredo preveč v promet. Rada bi naredila iz njih kakšno pecivo ,vendar brez alkohola saj so pri hiši otroci. Mi lahko pomagate?
Romamad
Pozdravljeni!
Doma imam precej baby piškotov, pa ne gredo preveč v promet. Rada bi naredila iz njih kakšno pecivo ,vendar brez alkohola saj so pri hiši otroci. Mi lahko pomagate?
Romamad
28. mar 2006 15:38
prva stvar , ki mi je prišla na misel so kroglice (zmleti piškoti, malo zmletih orehov, čokolada v prahu in malo smetane , sladkor če želiš) in kroglice še povaljaš v kokos dober tek dorinca
28. mar 2006 15:49
Namoči jih v kakav, obloži kakšno skledo, po dnu in obodu, napolni s kakšno kremo (izmenično plast piškotov in krema, lahko pa tudi kar puding), vmes morda še kaj sadja in sladica je gotova. Ali pa jih nalomi na koščke, pokapaj s sokom iz kompota, nanje daj odcejeno sadje iz kompota (ali pa sveže), čez to daj puding, nanj daj sneg iz dveh, treh beljakov, in malo zapeči, da beljaki porjavijo. Ali pa sneg samo prelij s čokoladno glazuro. In otroci to lahko jedo iz sklede kar z žlico. Mamamia mamamia
28. mar 2006 18:01
Baby piškoti so v bistvu zelo uporabna zadeva, ker nadomestijo biskvit, le namočiti jih je treba. Jaz sem z njimi delala že vse, celo "torto". Precej poenostavijo "peko" torte, tiramisuja, in ostalih inovativnih izpeljank, ko pripravljaš fešto v študentskem stanovanju. Sicer pecivo največkrat ne ustreza estetskim zahtevam, ampak če pomislim, da je Blejska garmada prav tako neugledna, zraven pa odlična (!) se sploh ne sekiram!!! ladybug Sporočilo je spremenil(a) ladybug dne 29. mar 2006 09:17:17
28. mar 2006 18:31
Zmleti piškoti, dodaš orehe, mandeljne ali lešnike, sladkor v prahu in beljak - eto ti lepe gobice; dodaš malo barve - dobiš jagode; dodaš kokos - dobiš rulado, ki se ne peče. Če te zanima, pošljemo recepte. Pozdravček!
28. mar 2006 18:47
Tudi ta recept je dober (preizkušeno) : http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6166 Alisha
28. mar 2006 19:19
Tiramisu brez kave. Namesto kave damo kakav. jade
29. mar 2006 10:58
Resnično ste prijazni najlepša hvala. RomamadKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Angleški kolač