Pozdravljeni!
Zanima me če ima kdo kakšen recept za pecivo iz polnozrnate moke. Odločila sem se za zdravo prehrano. Občasno bi pa vseeno pojedla kaj sladkega.
Lp.
AK
Pozdravljeni!
Zanima me če ima kdo kakšen recept za pecivo iz polnozrnate moke. Odločila sem se za zdravo prehrano. Občasno bi pa vseeno pojedla kaj sladkega.
Lp.
AK
27. mar 2006 15:29
V vseh receptih lahko belo moko nadomestiš s polnozrnato. maychi
27. mar 2006 15:46
Pravkar sem si prvič naredila palačinke s polnozrnato moko. Za kosilo pa sem imela pico s tako moko. Meni je bilo oboje njami. Verjamem pa, da bi se marsikdo zmrdoval ob tem. Marjetica
27. mar 2006 18:53
Jaz še testenine sama delam, ker jih delam z vsemi vrstami moke, razen z belo. V trgovini so še vedno nekoliko visoke cene teh bolj zdravih reči. Sonja
27. mar 2006 19:57
Nič ni narobe, če se pri raznem pecivu, kruhu, testeninah, palačinkah uporablja tudi pšenična polnozrnata moka. V trgovinah se lahko kupi tudi moka tip 850, ponekod v mlinih pa tip 1100. Obe moki sta med sabo različni, uporabljam ju skupaj s polnozrnato. Iz tipa 850 in polnozrnato moko naredim tudi listnato testo. Je zanimivo in zelo uporabno. Za palačinke uporabim moko 850 in polnozrnato, malo pecilnega praška, vmes pa zribam eno jabolko, da je vse skupaj bolj rahlo, pa tudi manj grobo. stefka65
27. mar 2006 21:29
Moko tip 1100 in 1600 lahko kupite tudi v diskontni trgovini Mlinotesta v Ajdovščini. ami
28. mar 2006 9:33
Poskusi z mafini, meni so super z otrobi ali pa s kosmiči in kislim mlekom (ti imajo korenine na Irskem). Loni Makaroni
28. mar 2006 10:05
Loni, imaš mogoče kakšen recept za te z otrobi? Jaz sem v bazi našla samo polnozrnate muffine s kokosom...mnjaski, bili včeraj spečeni in so odlični! Lp Mohka
28. mar 2006 10:08
Mam, jutri napišem... Ali pa ga bom kar v bazo dala, pa bo... Loni Makaroni
28. mar 2006 10:38
Super!! Samo napiši naslov tako, da ga bo lahko najti.. Je včasih problem, ko ne veš, kako bi iskal - ali "muffini iz polnozrnate moke" ali pa "polnozrnati muffini" ali pa še kaj tretjega.. Lp polnozrnata M
10. apr 2006 21:20
živio vsi, še posebej Mohka. Še ena polnozrnata ideja: temno pecivo Zmešaj po en jogurtov lonček polnozrnate moke, pšeničnega zdroba,sladkorja,mleka, mletih orehov, pol lončka olja,3 jajca, 3 velika naribana jabolka,1 pecilni prašek, 1 vanilin sladkor, 1 veliko žlico kakava ali čokolade v prahu, malo žličko prave kave. Vse skupaj zmešaj ( lahko z mešalnikom na počasni stopnji). Daj v hladno pečico in vključi na 180 stopinj za 45 minut. Pečeno lahko obliješ š čokolado. Seveda ne pozabi povabiti sorodnikov, samo v tem primeru moraš speči vsaj 3 pekače. Lep pozdrav. PesnicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Milijonska juha
Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako