Sesalec vorwerk

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

tema odprta - 23. mar 2006 11:40 | ogledi: 13.867 | odgovori: 8

Ker sem "vorhna" gledam oglase za rabljen sesalec vorwerk. Vem da je nov zelo drag. Našla sem ta oglas:

z vsemi dodatki v trgovini je cena 500000 sit star 3 leta brezhibno delovanje.

Prodajajo ga za 25.000 sit

In problem?

Kako daš sesalec nov vreden 500.000 po treh letih za samo 25.000 sit, poleg tega pa so oglasi za to ceno ali malo višjo, kateri sesalci so stari okoli 10 let?

IN kaj mislite vi ?

LP

smrkolina

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

23. mar 2006 11:51

Hja, moja mama je lani kupila novega worweka in meni dala svojega 15-18 let starega prejšnji model. Če bi ga prodala, bi bila cena okoli 25 jurjev ji je takrat rekel prodajalec od worwerka. Ma mi ni jasno, kako je lahko cena novega 500 tisočakov??? Moja tašča in moja mama sta kupili vse možne pritikline, kar so jih ponujali, pa je bila cena okoli 230. Boh, kdo bi kapiral! V glavnem, če končam zgodbo mojega novega-starega worwerka... po eneml letu sem šla in kupila nov vodni sesalec. S tem worwerkom se mi je zdelo, da nič več ne sesa, čeprav so ga na worwerku očistili in poservisirali takrat, ko so moji mami novega prodali. Ob moji alergiji na prah se mi je zdelo, da samo meša zrak in da je čez pol dneva spet na tleh umazano, predvsem preprog pa nisem in nisem več mogla pošteno posesat. In sem z zdajšnjim sesalcem veliko bolj zadovoljna, ker po sesanju s tem vsakokrat malo lažje diham. Worwerka pogrešam le kar se priročnosti tiče, ker je bil za majhno stanovanje bolj okreten. Nad novim se pa - zanimivo - pritožuje tudi moja tašča. Pravi, da sploh ne posesa tako dobro, kot je bila navajena s starim. Mogoče je le postala bolj picajzlasta, kaj pa vem. tjas

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

23. mar 2006 12:18

Hvala, sem sedaj dobila tudi podjetje v Lj, ki ga prodaja in sem vprašala zaradi oznak VK 130 in VK 122. So rekli da je trenutno novi - star 4 leta VK 135, stane največ okoli 300.000 sit, da je VK 130 star okoli 7 - 8 let. No pa verjemi potem "poštenim" oglasom. Še dobro da je kulinarika da zvemo resnico. Doma imam navaden sesalec od elektroluxa in ko je vrečka malo polno , daleč od polovice, nima več sesalne moči, komaj posesa smeti iz toplega poda in ploščič, da o avtu ali tepihih ne govorim kako je posesano. Takrat obvezno zamenja vrečko in se mi zdi to velik strošek - brezvezen, da moram skoraj vsak teden menjat vrečko , če hočem met kolikor toliko posesano. Še dobro, da imam možnost na velikem delu stanovanja uporabljat metlo, če jo večkrat na dan je še vedno bolje pospravljeno, kot s sesalcem - razen če ni nova vrečka. Hvala smrkolina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. mar 2006 12:29

Potem, ko smo deset let uporabljali kirbyja (ameriški predhodnik vorwerka ali vsa tako nekako), smo zdaj pristali na vodnem sesalcu batagel (kupljen v akciji za 60 tisoč tolarjev), za sprotno sesanje, takole mimogrede, pa imamo nilfiska na vrečke. S svakinjo si deliva mašinci in sva obe zelo zadovoljni. Kirby je bil super, ko sem imela po stanovanju nepregledne površine tapisona, sin inmož pa alergika na prah. A ko je enkrat šlo eno stikalo, mi ga velč niso spravili v red. ZDaj čemi v garaži in ga imamo samo za sesanje avtomobilov in kakšne večje svinjarije po garažah in delovnih prostorih, za stanovnje pa onega vodnega in nilfiska. Meni je to idelana kombinacija, da pa bi dajala dvesto in še toliko tisočakov za sesalce, z vsemi dodatki vred, ne, hvala lepa. si raje kupim kaj drugega. Pač vem, kaj potrebujem. Nekdo drug bo pa raje dal več za sesalec pa manj za piskre. Mamamia mamamia

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

23. mar 2006 12:58

Smrkolina, jaz sem pred Philipsom imela Elektoluxa in točno tak problem. Kakšen teden preden mi je šel za vedno po gobe (po nesreči je vanj prišla voda), sem navadne vrečke zamenjala z novimi in s temi se je dalo lepo sesat tudi ko so bile skoraj polne. Mislim, da se jih zdaj skoraj povsod že dobi, morajo biti zraven teh njihovih klasičnih s-bag vrečk. Lp, Tina

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. mar 2006 6:51

Smrkolina, nimam sicer izkušenj s vorwekom, sem pa pred leti kupila takrat najnovejši batagelov sesalec z globinsko delujočimi krtačami. Kupila sem ga, ker sem imela dolgodlako psico. Kaj to pomeni, vedo vsi lastniki zmogljivih sesalcev. Takrat je stal cca 2000 DM in mi je kakšnih pet let odlično služil. Ko je začel pešati, sem se obrnila na proizvajalce, ki so ga sicer zelo prijazno sprejeli v remont, vendar niti po servisu to ni bil več tisti omnipotentni sesalec. Zdaj ga tudi jaz, podobno kot mammamia, hranim v vrtni lopi, kjer pride prav pri najbolj presenetljivih vrtnih opravilih. Mislim, da je nespametno kupovati rabljene sesalce, imajo pač svojo življensko dobo, tako kot mi. nola

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

24. mar 2006 7:29

Čao, no, tudi pri nas so prejšnji teden nabvili nov sesalec - Batagel z globinsko krtačo in vodnim filtrom. Prej smo sesali z Worverkom, ki je star 9 let. Nabavili smo ga, ko so se pri meni pojavile alergije na prah. Super sesalec, res, toda zadnje čase je vidno pešal. Res pa je, da je pel tudi dvakrat na dan, ker imamo v stanovanju dva kužata, v del stanovanja pa največkrat hodimo obuti. Res imamo svinjarijo, zato je zelooo dober sesalec nujno potreben. No, in ko je mami posesala pol tepiha s starim in pol z novim - ne morete verjeti, kakšna razlika. Voda iz novega pa po sesanju enega tepiha svinjsko umazana, čeprv je bil predhodno posesan s starim. Za ponovni nakup Worverka se ni odločila zaradi cene, Batagela je dobila za okoli 150.000 z vsemi priključki, čistili in eteričnimi olji. No, meni je Worverk še vedno zakon, je tudi bolj enostaven za uporabo, upam, da ga bom v svojem gospodinjstvu kdaj imela. Pri novem pa je velik plus vodni filter. Kaj vse se nabere notri pri sesanju! Ne bi pa nikoli, ampak res nikoli dala za sesalec 500 tisočakov. Halo! Še moj avto ni toliko vreden. Lep pozdravček, S.

Cukrčk  

član od: 21.12.2005

sporočila: 17

24. mar 2006 12:09

Anomis je napisal/a:
Čao, ... Pri novem pa je velik plus vodni filter. Kaj vse se nabere notri pri sesanju! Lep pozdravček, S.
Popolnoma ista umazanija se nabira tudi v vrečkah ostalih sesalev, samo da tega ne vidimo tako kot pri vodnih. In to je vsa čarovnija in finta, na katero privabljajo prodajalci vodnih sesalcev. Cukrčk

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

24. mar 2006 13:41

Ja, se strinjam, Cukrčk, res je. Tudi v papirnatih se nabira svinjarija. Samo pri vodnem "filter" menjaš po vsakem sesanju, umazanija pa ostane v vodi. Ko sem jaz menjala vrečko (sem alergična na prah in pršice), sem še dva dni kihala, tu pa najbrž ne bom. No, pa da ne mo kdo mislil, da reklamiram ali pa hvalim vodne sesalce na vse pretege. Imamo ga en teden in jaz še sploh nisem sesala z njim, morda jutri. To pa zato, ker me odbija vsakokratno točenje vode in pomivanje posode. Je "navadni" sesalec veliko enostavnejši. Saj pravim, plusi in minusi so za oboje. Lep pozdravček, S.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti