Rešelje prt

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

tema odprta - 22. mar 2006 19:29 | ogledi: 4.860 | odgovori: 6

Ali pozna kdo v bližini Maribora koga, ki izdeljuje namizne prte z rešelje tehniko in jih tudi prodaja? Prt bi rada podarila za okroglo obletnico osebi, ki bi tako darilo zelo cenila in bi jo s tem zelo razveselila.

Hvala za pomoč in LP

Anja

Temo je spremenil(a) anja27 dne 22. mar 2006 19:30:25

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8891

22. mar 2006 21:38

Upam, da prt ne potrebuješ za naslednjo soboto! A veš koliko dolgo se dela prt z rešelje tehniko Pozdravček!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. mar 2006 8:21

anja27, poglej v Skrinji, tam so včasih imeli prte, izdelane s to tehniko. Mamamia mamamia

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

23. mar 2006 8:41

dragička, seveda prta ne potrebujem naslednjo soboto, ampak čez dva meseca. Dobro vem, kako dolgo traja izdelava takega prta, ker sama kvačkam (kar je tudi precej zamudno delo) in sem mami in ostalim najdražjim naredila že par prtov in zaves. Ponavadi imamo me rokodelke kaki prt "na zalogi", in sem računala na kaj takega. mamamia, bom pogledala v Skrinji, ko bom hodila kaj tam naokoli. LP Anja

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

23. mar 2006 8:46

V Ljubljani je levo od magistrata trgovina z "narodnimi" izdelki (seveda se ne morem spomniti imena, poleg cvetličarne), mislim, da je prav specializirana na rišelje vezenine. Meni so pred nekaj leti (ko je bila trgovina še na Poljanski cesti) naredili zaveso/volanco za kuhinjsko okno. Lahko si izbereš vzorec, za ceno me rajši ne sprašujte, sem jo že pozabila. Prav posebno pri srcu pa mi je poprodajni servis: zaveso mi operejo, poškrobijo in zlikajo (seveda ne zastonj, a vendar ...). Anja, saj vem, da podatek Mariborčanki ne bo kaj posebno koristil, a mogoče tudi kdo z ljubljanskega konca išče kaj takega. teta torta

dalsi  

član od: 18.9.2002

sporočila: 339

23. mar 2006 17:10

Ja, mene zanima ta trgovina. Ali imajo mogoče tudi vzorce za izdelavo naprodaj? Sem iz Ljubljane in ker delam v Centru bi lahko šla tja pogledat in kaj kupit. Drugače to delam sama ampak nimam za prodajo, delo je zelo zamudno in natančno tako, da svoje izdelke samo podarim ob kakšnih posebnih priložnostih pa še to res samo najbližjim in najboljšim prijateljicam. LP Marjana Marjana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

23. mar 2006 18:26

Še en podatek. Na Borzi znanja na Dobi v Mariboru je med ponudniki, da te česa naučijo, vsake toliko časa tudi gospa, ki uči "rišelje" način. Mislim, da se da informacija poiskati tudi preko spleta, www.doba.si. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti