7. jul 2011 12:58
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč, ker imam pri menjavi oken velike probleme. Namreč, menjam okna v 50 let starem bloku, za okna nisem čisto prepričana koliko so stara (v tem stanovanju sem 3 leta). Z izgledom oken sem še zelo zadovoljna, vendar ne tesnijo več dobro in okoli njih se nabira plesen. Zato sem se odločila za zamenjavo, rada pa bi imela lesena okna. Do sedaj so mi naredila ponudbo tri podjetja in pri vseh se stekleni deli oken ZELO ZMANJŠAJO. Kot mi pravijo mojstri, je to zato, ker so nova okna tehnološki napredek, stekla so težja in so zato večji okvirji neizbežni - to pa pomeni (ker se odprtine za okna na bloku seveda ne dajo povečati), da gre to na račun šip. Prej sem imela še želje po roletah, vendar mi to okna zmanjša še za dodatnih 13 centimetrov. Zadnji mojster, ki je bil pri meni, je bil zalo prijazen in se je okrog tega problema zelo potrudil. Veeno pa so šipe tudi za 5 centimetrov ožje in približno toliko tudi nižje. To se pri širini 50cm in višini 124cm zelo pozna!
Skratka, ali ima kdo od vas kakšen nasvet - razen tega, da se sprijaznim z linami namesto oken :) Ali kdo pozna kakega izdelovalca oken, ki bi mi lahko naredili okna z manjšimi okvirji. Oziroma preprosto - kakšne so vaše izkušnje z velikostjo svetlih delov stekla po zamenjavi oken?
Zelo bom vesela kakšne modre misli!
tjašša