19. mar 2006 10:19
Jaz sem do sedaj s prozorno folijo kuhala v vodi. rastko2
19. mar 2006 10:19
Jaz sem do sedaj s prozorno folijo kuhala v vodi. rastko2
19. mar 2006 19:45
Pri nas imamo raje "mokre" štruklje, ki jih pojemo skupaj z malo vode, v kateri so se kuhali, pa jih nikoli ne zavijam v nič. Nikoli se ne razkuhajo. LP cervus
19. mar 2006 19:59
elaphus, ne razumem, narediš štrukelj in ga daš kar tako v vodo, brez obloge? A vsaj na krajeh testo malo not zažokaš ali kako, da nadev ne gre ven? Lp, R
19. mar 2006 22:13
Renata, malo nadeva sicer uide ven, a ker se taki štruklji jejo v "juhi" (tekočina v kateri so se kuhali + dodatki npr. smetana, cimet, sladkor...) in tako tisti nadev, ki malo pobegne ven, nič ne moti :) To je meni ena najboljših jedi! LP Zala
20. mar 2006 8:54
Jaz štruklje narežem s krožnikom in jih polagam v vrelo vodo.Nadeva zelo malo pobegne ven .V skuti mora biti dovolj jajc in ko daš v vodo to zakrkne in ne teče ven. tikva
20. mar 2006 14:54
Renatana, Zala in Tikva sta že odgovorili! Juha od štrukljev, v kateri je še malo nadeva, pa je tako še boljša! LP cervus
20. mar 2006 17:08
Bravo Elaphus, Renatana, Zala in Tikva, štruklji so res najbolši kuhani kar direkt, če potem ješ štruklje z juho. Tule je primer: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2055 LP Matjaž
21. mar 2006 8:21
Ja, to je to! Samo da jaz vedno jem sladko varianto - s smetano (sladko ali kislo), malo rjavega ali vanilijevega sladkorja ter obveznim cimetom :) LP ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burek z lahko solato
Špargljeve blazinice