18. mar 2006 19:47
O, hvala vsem! Potem sem tudi sama malo pobrskala po googlu, in našla eno turško stran, kjer je navedeno da originalna začimbna mešanica za kekbab vsebuje kar 25 različinih začimb!!!
Bom zmešala vsega malo skupaj, kar sem videla da bi lahko šlo noter in meso daal v paco (grem kar zdaj), da se bo fino prepojino in navzelo okusov do jutri.
Za cimet pa vem, da daje mesu krasen okus, ker to sama redno prakticiram - ko pečem puranji zrezek, ga vedno malo potrosim s cimetom po vsaki strani, drugače pa mama dela tudi puranje zrezke v naravni omaki, čeznje da rezine sira, potrosi s cimetom in pokrije za minutko, da se sir raztopi...je zelo dobro, a za moj želodec pretežko - sem pač bolj občutljive sorte :) Je pa res, da restavraciji LaGondola v Rogaški, kamor hodimo jest in imajo tudi odličen kebab, me po tem še nikoli ni tiščalo v želodcu, pa tudi kakršnih koli drugaih težav nisme imela - kuhar v nulo obvlada začimbe, in jedi so prav obupno fantastične :)
Bom sporočila,kaj bo nastalo.....če pa ima še kdo kakšno idejo glede začimb ali priprave, pa kar na dan z njo, nikoli ni prepozno :)))
LP
Zala