4. okt 2010 20:09
lep pozdrav, sem nova na forumu, čeprav že kar nekaj časa spremljam kulinariko.net danes sem delala pariško kremo - prvič, in me je bilo seveda kar malo strah. v peki nisem ravno začetnica, ampak vseeno, kadar dela človek kaj novega, je zmeraj na trnih. jaz pa še posebej, ker mi je kar hudo pri srcu, če se kaj sfiži in je potem treba odpirati kanto za smeti ... no, od 11ih dopoldne sem skuhala smetano (pol litra) in notri nametala ene par čokoladic životinjsko carstvo, pa malo jedilne čokolade, vsega skupaj je zneslo ene 200gramov. lepo vse stopim, dam v hladilnik in vidim, da se na vrhu nabira malo čokolade. in sem pridno na vsakih 10min malo pomešala, tako da se je lepo shladilo in na koncu ni bilo "skorjice" oziroma je bila masa čisto lepa. pred eno uro pa sem začela miksati. miksam, miksa, masa pa še kar tekoča. pa sem si mislila, ah, zagotovo je kakšna finta, pa malo dlje traja, da se stepe. in sem lepo vztrajala in upala, da mešalec zdrži. in na koncu, po 10 minutah miksanja, krema za umret pa se je spet obneslo pravilo, ki pri meni velja - ne glede na to, kako slabo kaže, na koncu se dobro izeče lp vsem tunna