26. apr 2012 10:47
sem malo poskušala, ker je sestra ravno muffine pekla :)
za 20 muffinov: 350 g čokolade, 350g sladke smetane, žlica masla.
Ohlajala sem na pultu, občasno premešala.
Ko se je ohladilo sem malenkost stepla in nabrizgala. Veliko lepše se je brizgala tista, ki je bila stepena le čisto malo, da se je samo dobro premešala. Robovi so bolj gladki. Ko se krema strdi, pa je dosti trda, tako da tudi iz postrani ležečega muffina nikakor ni dol spolzela (to sem poskusila zarad cupcake bouqueta ;) ). je trda tako, da se ne pozna niti prstni odtis. Fantu je imela dober okus tudi z bananino aromo, sestri pa z mentolovo. Meni je najbolj dobra s pomarančno lupino ali pa brez vsega.
Čez noč sem dala gor še posušene okraske iz tičino mase. Tako tista krema v hladilniku, kot tista na sobni temperaturi sta solidno držali okraske. Tudi pokonci postavljeno rožico. res se je zjturaj videlo, da se je rožica po dnu malo začela topiti, ampak to nikakor ni vplivalo na izgled, ki je še vedno bil brezhiben.
del mase sem pustila pa čisto nestepen. je bol svetlečega videza in sicer trše ampak manj krhko. ostane pa skoraj istega volumna kot stepena, tako da s stepanjem nič ne pridobiš.
stepena 10 sekund, samo da se je dobro premešala
malo bolj stepena, z dodatkom 100 g stepene smetane
evo, naslednjič pa samo še z belo čokolado probam. dala bom malo več čokolade kot smetane.
Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 26. 2012 10:53