Moj oče praznuje 75. rojstni dan in bi mu rada pripravila torto, ki bo drugačna od dosedanjih. Praviloma delam torte s sadnim nadevom z želatino, jogurtom in skuto. Včasih višnjevo ali tiramisu. Tokrat bi rada naredila nekaj posebnega in brez maslenega nadeva s pudingom, tega nihče ne mara in spada v moje začetke leta 1976.
V to leto pa spada torta, ki jo je v šolo prinesel sošolec in to za cel razred, ki mu jo se spekla babica, ki je prav zato pripotovala iz okolice Maribora.
Nadev je bil čokoladni in rumeni, kompakten, kot da je bila uporabljena želatina, pa mislim, da ni bila, penast, nemasten in bojda z veliko porabo jajc.In tako o tej torti sanjam že velikoooooo let.
Od takrat poskušam vse možnosti, da bi prišla do tega nadeva. Dosej mi še ni uspelo, mi je pa uspelo masrikaj in se ne ustrašim kompliciranega recepta.Najbolj sem se približala s kremo za šarloto.
Torta mora biti v nedeljo na mizi, vas, dragi moji in drage moje, pa prosim, da mi pomagate najti čarobno forumulo za ta nadev oz. čarobni recept za nov recept.Ne skrivam, da bi rada napravila vtis.
frina