Moj oče praznuje 75. rojstni dan in bi mu rada pripravilao'>o'>o'>o'> torto'>o, ki bo'>o drugačna od dosedanjih. Praviloma delamo'>o'>o'>o'> torte s sadnim nadevom z želatino'>o, jogurtom in skuto'>o. Včasih višnjevo'>o ali tiramisu. Tokrat bi rada naredila nekaj posebnega in brez maslenega nadeva s pudingom, tega nihče ne mara in spada v moje začetke leta 1976.
V to'>o leto'>o pa spadao'>o'>o'>o'> torta, ki jo'>o je v šolo'>o prinesel sošolec in to'>o za cel razred, ki mu jo'>o se spekla babica, ki je prav zato'>o pripotovala iz okolice Maribora.
Nadev je bil čokoladni in rumeni, kompakten, kot da je bila uporabljena želatina, pa mislim, da ni bila, penast, nemasten in bojda z veliko'>o porabo'>o jajc.In tako'>o o'>o tejo'>o'>o'>o'> torti sanjam že velikoooooo'>o let.
Od takrat poskušam vse možnosti, da bi prišla do'>o tega nadeva. Dosej mi še ni uspelo'>o, mi je pa uspelo'>o masrikaj in se ne ustrašim kompliciranega recepta.Najbolj sem se približala s kremo'>o za šarloto'>o.
o'>o'>o'>o'>Torta mora biti v nedeljo'>o na mizi, vas, dragi moji in drage moje, pa prosim, da mi pomagate najti čarobno'>o forumulo'>o za ta nadev oz. čarobni recept za nov recept.Ne skrivam, da bi rada napravila vtis.
frina