16. mar 2006 13:43
Danes ste pa vsi nekam humorno razpoloženi... sem se spomnila na temo o gumitvistu in Mastercardu... tudi "Jože, ki po smeteh brska za začinko" bi bilo neprecenljivo Pohvalno za tako kisel dan V.
16. mar 2006 13:43
Danes ste pa vsi nekam humorno razpoloženi... sem se spomnila na temo o gumitvistu in Mastercardu... tudi "Jože, ki po smeteh brska za začinko" bi bilo neprecenljivo Pohvalno za tako kisel dan V.
16. mar 2006 14:07
Joze, jaz bom jutri delala "krompiruso" (nekaksen burek s krompirjem) in sem posebej v ta namen kupila zavitek neke zacinke. Pred casom sem namrec gledala, kako jo je pripravljala kolegica, in sem skoraj zgubila oci, ko je z najvecjo lahkoto vlekla testo po 2 kvadratna metra veliki mizi, pa bi ga mirne duse se po celi sobi. Krompirusa je bila pa tako neverjetno okusna, da se bom drzala originalnega recepta kot pijanec plota, vkljucno z vegeto. Kar mi ostane, ti lahko podarim, ker je sicer ne bom porabila - no ja, najmanj do naslednje krompiruse :))))) lp, proxima
16. mar 2006 14:09
Kruh jejte (doma pečen), pa radi se mejte, pa domačo vegeto uporabljajte in živeli boste srečno do konca svojih dni! Lp Dolores
16. mar 2006 17:24
proxima, po originalnem bosanskem receptu za krompirušo: razvaljano ( razvlečeno ) testo se poškropi z oljem, da se drobno narezana čebula ( bi rekli, ne preveč, ne premal, ravno prav ), potem nariban krompir, posoli se in popopra ( jaz popra ne šparam ), zavije se in peče. Važno: ne sme biti predebelo, raje tanjše. Nič glutaminat. ( Recimo razmerja: za okrogli pekač premera 24 cm, naredim testo od 180 g.moke, ena srednje velika čebula pa 5 srednje velikih krompirjev ).Dober tek. ežoj
16. mar 2006 18:08
Hola, joze!:) Kolegica je za nadev zrezala krompir na drobcene kocke (ne naribala), dodala sesekljano cebulo, olje, strt cesen, sol, poper i jednu zlicicu vegete. Sicer pa ravno tako, kot si rekel. lp, proxima
16. mar 2006 19:25
proxima je napisal/a: |
Hola, joze!:) Kolegica je za nadev zrezala krompir na drobcene kocke (ne naribala), dodala sesekljano cebulo, olje, strt cesen, sol, poper i jednu zlicicu vegete. Sicer pa ravno tako, kot si rekel. lp, proxima |
26. sep 2006 18:39
Danes sem oskubila vrt, sesekljala zelenjavo in kozarčke napolnila... jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Zdrava orehova potica