15. mar 2006 11:52
Gordana, meni je tudi padla v oči, ti bom kar jaz napisala, ker sem jo snela dol in spravila v svojo mapo. Sploh ni tako zakomplicirana za narediti, samo mase ne smeš gladiti. Očitno je v tem finta prog.
... Za dno penasto umešajte rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Vmešajte aromo, vodo in olje.
Iz beljakov naredite čvrst sneg in ga previdno vmešajte v maso, ki jo nato razdelite na dva dela. V en del vmešate kakav.
Pekač v obliki srca (premer cca 26 cm) obložite s papirjem za peko in potresite z drobtinami. Najprej dajte v sredino pekača dve jedilni žlici svetle mase, ne razmažite. na svetlo maso dajte dve žlici temne mase in nadaljujte, dokler vam mase ne manjka. Nikakor mase ne razmažite.
Pecite pri 180°C približno 50 do 60 minut. Pečen biskvit ohladite na rešetki.
Ohlajen biskvit enkrat prerežite, obdajte z obročem pekača.
Za nadev zmehčajte želatino v mrzli vodi. Smetano čvrsto stepite. Skuto zmešajte s sladkorjem in previdno dodajte smetano. Na koncu vmešajte še ožeto in stopljeno želatino. Kremo razmažite po prvi ploskvi biskvita in po njej porazdelite odcejene mandarine iz kompota. Pokrijte z drugim delom biskvita.
Za nekaj ur dajte biskvit v hladilnik, nato s pomočjo noža odstanite obod pekača.
Nasvet: za navaden zebrin kolač brez nadeva lahko uporabite tudi navaden pekač. Pečen biskvit premažite z glazuro iz 150 g sladkorja v prahu, 2 jedilnih žlic limoninega soka in 3 do 4 žlic vode.
Loni Makaroni