Founde

nero  

član od: 26.4.2004

sporočila: 40

tema odprta - 14. mar 2006 8:19 | ogledi: 2.019 | odgovori: 4

Dobro jutro!

Opažam, da "founde" tema ni ravno med najbolj priljubljenimi. Niti na tej, niti na kakšni drugi www strani. Jaz sem pa jutrišnjemu obisku obljubila mesni founde, zdaj sem pa skoraj gola in bosa... Da se uporabi na koščke narezano meso (pljučna, svinjsko, piščančje, hrenovke - še kaj?), ki ga prej malce zmariniramo v olju, sem se uspela podučiti. Še vedno pa vem bolj malo o omakcah, ki so po moje "sladkorček" foundijev. Vsakršen namih je več kot dobrodošel...

Lep dan, K.

akurin  

član od: 11.4.2003

sporočila: 153

14. mar 2006 8:38

Za mesni fondue lahko uporabiš remuladno omako, hrenovo omako, lahko kar majonezo ali kečap(moji otroci to prakticirajo). Za konec uporabim tudi majhne panirane koščke piščančjih prsi, ker imajo otroci to najraje. Vendar to res na koncu, ker se potem olje zamaže z drobtinami. Za omake pa moram pogledati doma, ker ne vem na pamet. Fondue pripravljamo samo dva do trikrat na leto. anita

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

14. mar 2006 9:02

Pa razno kislo in svežo zelenjavo postrežeš v skledicah, zeliščno skuto. Lp Dolores

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. mar 2006 9:51

Sem že na en forumnapisala: na pult dam majonezo, kislo smetano, gorčico, kečap, worcestersko omako, začimbe (sol, poper, curry, česen, sesekljana zelišča), dve trdo kuhani jajci, malo vina in potem kombiniram po trenutnem nadvidhu. edini problem nastane, ko mi kakšna omaka uspe, da se potem ne spomnim več, da ni jo ponovila... Na primer: kislo smetano razmešaš z malo gorčice, dodaš kapljico ali dve vina (ali pa limoninega soka, če ne uporabljša vina), malo curryja in strtega česna, ščepec soli.... Kečap razmešaš z malo popra in kisle smetane ter nekaj kapljicami worcesterske omake Če ima kdo rad zelo pikantno: ribji omaki dodaš sesekljane čilije, ali pa sojini omaki Majoneza, jogurt, sesekljan zelen peteršilj Drobno zrezan beljak, kisla smetana, gorčica, zelišča Tudi če kupiš omake (česnova, tisoč otokov in podobno) in jih daš v skledice kar tako ali pa jih malo dopolniš po svoje....Skratka, domišljiji prosto pot. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti