21. dec 2008 11:00
Basti, iz koliko sladkorja in vode si naredila sladkorni sirup? daga
21. dec 2008 11:00
Basti, iz koliko sladkorja in vode si naredila sladkorni sirup? daga
21. dec 2008 16:19
daga je napisal/a: |
Basti, iz koliko sladkorja in vode si naredila sladkorni sirup?daga |
Nisem še tako daleč. Naslednji teden bom naredila do konca. Bom kar po občutku naredila.
lp Saša
21. dec 2008 17:34
Ne vem kako je s skuto, s sladka smetana, pomešana s surovim kivijem pa res greni.
nola
21. dec 2008 18:20
Meni sadje, ki raste v (sub)tropskem pasu nekako ne gre skupaj s smetano in skuto.... Vendelina jr.
23. apr 2011 23:32
je napisal/a: |
Iz kivija se da kot iz večine drugega sadja pripraviti prav dobro marmelado (po čisto preprostem receptu sadje:sladkor v razmerju 1:1 oz 1:0.5 če vzamete želirni sladkor. Priporočam samo, da kivi zdrobite s paličnim mešalnikom, lahko dodate tudi malo citronske kisline. Ne vem, toda nekje sem brala, da kivi ravno s skuto ne gre dobro skupaj, ker bojda vsebuje nek encim, ki skuto naredi grenko. Ima morda kdo kakšne izkušnje v zvezi s tem? LP Tinca |
25. apr 2011 10:50
Ja, res je: kivi vsebuje encim, ki razgrajuje proteine, zato ne gre skupaj z mlečnimi zadevami ali želatino. Porobno velja za ananas in papajo.
Lep pzdrav,
Sonja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Pirin kruh s semeni