Na pomoč!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

13. mar 2006 19:05

Saj mene tudi niso videli. Sem pa morala blažit okuse, ker imam sama zelo rada začinjeno hrano, nekaj let starim otrokom pa na krožnik res ne moreš dati jedi z žlico čilija. Ali pa pasulja s pikantno namesto s sladko papriko. Pa tudi prekislo solato smo že reševali s splahnjevanjem... Nasvet dneva, kaj pravite? Mamamia mamamia

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

13. mar 2006 19:17

Ja, ja, vse mogoče sem že tudi jaz reševala. Najbolj mi je v spominu ostalo reševanje 1. čokoladne torte, ko se je nadev preveč strdil. Pa sem torto razstavila, postrgala stran nadev, dodala smetano in spet sestavila nazaj - kot lego kocke. Sicer torta ne spada sem, ker je govora o pasulju, nasmejeimo pa se še danes ob tem spominu. Moycaa

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. mar 2006 19:32

Ko smo pri reševanju: en let nazaj, pečem jabolčno pito, spodnji del testa prvo spečem za 15 minut, izvadim iz pečice, premažem z marmelado, razvaljam drugo polovico testa, dam v pekač na spodnjo polovico testa in v pečico. Po desetih minutah opazim na pultu skledo z jabolčnim nadevom. Hiter ven iz pečice, postrgam zgornjo plast testa, dam jabolko, strgano testo ( ki se je že začelo peč ) nazaj rasporedim, pa je vseen bilo. ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

13. mar 2006 20:26

Mama od moje najboljše prijateljice je pred nekaj leti za veliko noč spekla potico brez nadeva. Ko so posodo z orehovim nadevom opazii na mizi, je bilo namreč že prepozno - testo je bilo že pečeno, tako da so si ga potem mazali na rezine pečenega testa....no, to so pač reči, ki se jih ne da splahnit z vodo in popravit.... Če ste novi na forumu - nekaj mesecev nazaj smo debatirali o anekdotah v kuhinji....kaj vse se nam je dogajalo...Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti