Naročanje knjig preko spleta

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

12. mar 2006 19:53

poleg vsega dobiš račun, preračunan v tolarje... Drejček

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

12. mar 2006 20:30

ežoj je napisal/a:
Najbolj zanimivo pa je, da so knjige v ZDA cenejše od enakih v Angliji, ( če se vse upošteva, transport, stroški pošte ).
Do tega prihaja zato, ker lahko isti založnik tiska knjigo ločeno za ZDA in VB, pri tem lahko ohrani naslov in platnico (izgled) ter format, lahko pa za posamezno področje spremeni naslov ali pa izgled ali format. Ravno tako lahko avtor proda pravice različnim založnikom za različne regije. In spet prihaja do razlik v ceni (in samem izgledu). Lahko se zgodi tudi, da ima ena založba več "enot", tako se dogaja, da ima ameriški Penguin precej cenejše knjige od britanskega (čeprav imata oba sedež v VB), razlika pa je tudi v izgledu knjige. Vse te izdaje so izključujoče se med seboj. Ponavadi je tako, da se izdaje, namenjene prodaji v VB, ne smejo prodajati v ZDA, ni pa podobnih omejitev za npr. Slovenijo, zato lahko iste knjige po različnih cenah kupimo tudi v slovenskih knjigarnah.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. mar 2006 15:34

Sasenka, hvala za pojasnilo, tega nisem vedel. Večkrat se mi je zdelo čudno ko sem isto knjigo gladal v ZDA in Angliji in ugotovil razlike v naslovni strani. Hvala tudi za informacijo o Ivačičevi knjigi. Ta mesec imam 5.900,00 razlogov da je ne kupim, prihodnji mesec ti razlogi odpadejo in jo bom kupil. lp ežoj

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

7. jul 2006 16:25

Ežoj, na katero pošto v Trstu pridejo knjige? Nekaj bi rabila naročit in ker me bo kmalu zanesla pot v Trst, bi tokrat kupila rabljene knjige. A si to že sprobal? MImika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti