8. dec 2009 23:21
Prosim nasvet! Vsakič kadar delam podmet, se mi zgruda, ko ga vlijem v hrano. Moko gladko razmešam z mrzlo vodo in nato vlivam v zelenjavo ali kjer ga pač rabim. In čeprav ga vlivam med mešanjem, se mi vseeno zgruda.
Lp, Keka
8. dec 2009 23:21
Prosim nasvet! Vsakič kadar delam podmet, se mi zgruda, ko ga vlijem v hrano. Moko gladko razmešam z mrzlo vodo in nato vlivam v zelenjavo ali kjer ga pač rabim. In čeprav ga vlivam med mešanjem, se mi vseeno zgruda.
Lp, Keka
8. dec 2009 23:33
Ko narediš podmet, ga precedi na majhno čajno cedilo in šele nato vlij v zelenjavo. Pa dobro mešaj, medtem ko vlivaš. Tako se grudice nikoli ne naredijo.
Vanja
8. dec 2009 23:35
Pomoje je zmes moke in vode preveč gosta in se zato delajo grudice. Poskusi naredit bolj na redko. Y.
16. jan 2010 1:23
Keka, vedno uporabljaj ostro moko za podmet,ker v hladni vodi ne dela grudic,se lepo gladko vlije. Zaja zaja
16. jan 2010 1:49
Vemves sprašuješ za zelje,vsaka ga po svoje dobro pripravi.Če pa želiš pa ga lahko po moje poskusiš pripraviti.Ko zelje naribaš ga potrosi z mleto kumino in pokapaj z kisom pa ne velik,pomešaj in ga pusti malo počivat.Medtem pa naredi karamelo in dodaj drobno narezano čebulo in naj zlato zarumeni.Na to pa daj zelje,pomešaj ,malo soli in zalij vodo.Pol pa dodaj malo paradižnikove mezge ali pa sveži paradižnik.Tako ga zmehčaš,podmetaš in za še boljši okus mu lahko dodaš kocko za pečenko. Za spremembo pa lahko gdaj dodaš svežo pariko je tudi zelo okusno. Ai pa kdaj dodaš malo cimetove palčke in dva ali tri nageljnove žbice. Poskusi in javi,če ti je všeč. Zaja zaja
16. jan 2010 17:42
Sem ziher, Zaja, da se je Vemves z dobrih štirih letih zagotovo že naučila skuhati zelje in da so tile tvoji nasveti malo kasni. Ti v bododče svetujem, da prebereš datum nastanka posta . hedonist
16. jan 2010 19:55
jao, pa to nima veze, vsem pride prav kakšen nov recept bannanna_v_slo ;)
16. jan 2010 21:18
No, če je že tema presnega zelja: Jaz pa na maščobi zarumenim čebulo, dodam čajno žličko sladkorja, nato dodam drobno narezano sveže zelje, posolim, dodam kumino, droben strok česna na drobno nasekljan, poper, na drobne koščke nariban krompir, zalijem z juho. Zame je to najboljše naravno zelje, brez popra je primeren za majhne otroke. Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 16. 2010 21:52
16. jan 2010 22:55
Hedonist sem pogledala na datum ,pa me ne moti,ker ni to stran za eno obiskovalko in tema se lahko nadaljuje ne glede na datum,saj še gdo drug pogleda to stran.Vsak nasvet nam pride prav ,pa še tako star pa je koristen.In zakaj si ti gledala to stran,če te moti stari datum? zaja
16. jan 2010 23:21
ej, zaja, hedonist je fantek, veš, ampak odgovor je pa primeren
rrrKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pašta s pivom in slanino
Srbski pasulj