8. mar 2006 19:27
Evo me, migreno prenašam že več kot 30 let. Preberem vse, kaj o tej temi piše.Poskusim vse,kar je mogoče.Moja teta je imela migreno dolga leta, da ji je zdravnik nosil domov morfijeve injekcije. Pri meni ni tako hudo.
Najhuje je, ker je moj zdravnik b****. Meni pomaga pravočasno Nalgesin, tri tablete skupaj. Včasih pa ne. Zanesljivo pomaga Plivadon, vendar imam potem težave zaradi kofeina. Prosila sem zdravnika, naj mi predpiše nekaj drugega, kar ne bo imelo tako hudega učinka. Odvrnil mi je, da me v resnici glava ne boli, samo moje telo hoče drogo v obliki tablete.
Pisala sem si dnevnik migrene. Vpisovala sem napore,mesečni ciklus, posebno hrano in poskusila z izločanjem. Migreno mi povzroči alkohol, ki širi in krči žile, praviloma nikoli ne pijem, včasih pa mogoče kak kozarček vina.
Imam stresno migreno in hormonsko pogojeno migreno, ki jo blažim z nadomestnim hormonskih zdravljenjem. Stres premagujem s kaseto Sprostitev v stiski ( Založba Ara), ki ima krasna navodila za avtogeni trening. Praviloma pa res pomaga kemija, žal. Imam migreno vedno na desni strani.
Leta 1992 sem poskusila z bioenregetikom. Nič koristi, ker se mi je tisti Poljak gabil.
Zelo resno pa razmišljam o homeopatu. Znano je,da je homeopatija odlična prav pri migreni. Nasov homeopata sem si napisala, žal pa je prav on umrl. Razmišljam tudi o magnetni resonanci, ki naj bi bila tudi učinkovita pri migreni.
Meni migrena uničuje kvaliteto življenja: ne morem brati, delo na računalniku je eno samo trpljenje, brnenje avtomobila me moti, motijo me dišave,otroci na dvorišču ravno tisti dan tulijo kot za stavo: za migreno vem že kak dan prej, po njej sem pa en dan čisto povožena. Traja pa približno dva dni.
Želim, da bi vam kaka moja izkušnja ali namig pomagala.
Alkohol pa odsvetujem.
frina