Čisto sem nora na amarete, pa sem doslej jedla le kupljene. Domači so pomoje še boljši. A ima morda kdo recept?
hvala za pomoč
maja
Čisto sem nora na amarete, pa sem doslej jedla le kupljene. Domači so pomoje še boljši. A ima morda kdo recept?
hvala za pomoč
maja
7. mar 2006 23:53
Maja poglej na zasebno pošto. LPV ivonja
8. mar 2006 7:01
Oprostite nevednosti, toda kaj so to amareti? ez
8. mar 2006 8:30
Poljbčkom podobni piškoti iz beljakov in zmletimi mandlji, navadno olupljenimi. Loni Makaroni
8. mar 2006 8:32
Ez kaj se sekiraš, saj jaz tudi nisem vedela, jaz sem si predstavljala nekaj češnji podobnega. jade
8. mar 2006 21:57
jade, tudi moja asociacija je bila na češnje, višnje. Se mi ni sanjalo, da obstajajo taki piškotki. Tako, pa spet vem nekaj novega. rimljanka
8. mar 2006 22:06
Tudi sama sem pomislila na tisti dobri likerček z višnjami na sliki, mislim, da je pisalo, da je to liker iz višnje maraske. Po vaši zaslugi vedno več vem. Lp iz Mb riba-ribica
9. mar 2006 11:56
imam zelo soliden in enostaven recept za amarete: 3 skodelice olupljenih in rahlo popraženih mandeljnov daš v multiprktik in zmelješ v moko. Potem dodaš 1,5 skodelice sladkorja, še malo melješ, dodaš 3 beljake in malo ekstrakta grenkih mandeljnov - naredi se gladka testena krogla. Potem pa z žličko daješ na peki papir kupčke (precej narazen, ker se razlezejo) in jih na 150 stopinjah pečeš cca 20- 30 min, da postanejo zlate barve. Ohladiti se morajo na papirju, šele potem jih dvigneš. Lisa
9. mar 2006 13:43
Nekaj me zanima: ali bi bilo v redu, če bi popražila kar neolupljene mandeljne, pa potem ne bi dodala ekstrakta grenkih mandeljnov? jankica
9. mar 2006 14:51
mislim, da lupine mandeljnov ne bi posebno vplivale na okus, le na izgled. Piškotki bodo temne barve. Ekstrakt pa seveda lahko izpustimo - v receptu je za bolj izrazit okus. Meni je zelo všeč in še nisem poskusila delati brez.. Lisa
9. mar 2006 16:07
Lisa, hvala za recept! mi vedno ostajajo beljaki od sladoleda:) VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Burito palačinke z lososom
Indijska vegetarijanska skleda