7. mar 2006 15:54
Midva jeva meso povprečno najverjetneje enkje 1x na 14 dni... Pa še takrat navadno oba skup en file, recimo... Kadar pa nama zapaše, pa lahko pojeva tudi 1 kilo rebrc, recimo;) Ampak v povprečju pa bolj malo mesa... Poleti manj, pozimi več, se mi zdi. Zrezkov praktično skoraj ne pečeva, rajši imava mesno-zelenjavne voke.
Vem, da ne bi mogla nikoli bit vegetarijanka, ne zato, ker bi pogrešala meso, ampak zaradi zdravja - če pojem manj mesa, postanem takoj zelo slabokrvna in ves čas skup padam, kar je precej nadležno. 100% pomaga pršut in horseburger;)
1x na teden (navadno v soboto;) imava ribe in/ali morske sadeže, odkar sva se preselila na doseg tržnice;) Fant navadno je kaj mesnega še za malico; salamo, pršut, včasih tudi ribice,... kar mu pač dam v sendvič;) ni pa nujno, da je mesno;)
Jogurt obvezno vsak dan, brez jogurta mi živeti ni, isto je s sladkraijami;) če slučajno kdaj ne pojem nobenega jogurta, si zaželim sir, prav sam sir, kar ni ravno značilno zame... Sir imava sicer oba rada, ampak najrajši tiste čim bolj "brezvezne", neplesnive, ne preveč slane,... skratka najcenejše, ta navadne sire;) Ala livada, jošt, gauda, ementalec,... najrajši pa na kakem narastku iz pečice;) pa pravi parmezan (v kosu) je obvezno v hladilniku, ker imava rada testenine;)
Jajcem - pečenim ali kuhanim bi se jaz komot popolnoma odpovedala, ne vem, če pojem 1 jajce na leto na ta način! Ampak jajcem v pecivih, tortah, domačih testeninah, štrukljih in podobnem... Sploh pa domačemu saldoledu???? ne, to pa ne, no go! Zakaj bi komplicirala, če mi ni treba? Saj naredim tudi testenine in njoke brez jajc, ni problema, pa sorbeti, vse se da, ampak zakaj ne bi bilo pestro?;) Njoki so nama celo bolj všeč brez jajc. če bi bil kdo alergičen, bi se verjetno hirto znašla, kot sem se kadar mi je zmanjkalo jajc - zadnje čase, ko sva na svojem, se to ne dogaja, saj samo midva porabljava jajca;)
Piknik brez zelenjave bi mi bil enako grozen kot brez mesa, čepravi imam čevapčiče rada, da ne bo pomote... ampak pojem jih par, potem mam pa dost in bi rajši kako zelenjavno nabodalo, pa kako dobro solato, pa paradižnik in kumare,... Najrajši imam, če je oboje;)
Veri