Vlažilci zraka

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

tema odprta - 4. mar 2006 18:31 | ogledi: 2.565 | odgovori: 7

Zanima me, na kakšen način pozimi vlažite presuh zrak v centralno ogrevanih prostorih. Ali obstaja kaj elegantnejšega in bolj estetskega kot tista plastika po radiatorjih?

mandarinca

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

4. mar 2006 18:40

Mi imamo vlažilec od Air-O-Swiss. Je zelo v redu. Prižganega imamo že od pozne jeseni pa skoraj do pozne pomladi. Prižgemo ga okoli 21-ih pa do 7-ih zjutraj. Spanja ne moti, ker se ga ne sliši oziroma zelo zelo zelo malo). Jaz sem glede glasnosti drugače zelo občutljiva, ampak ta zadeva je res zakon. Pa tudi prehlajeni nismo nič več in grlo ni nič suho. V glavnem: zelo v redu. Lp, modrijan

ddarinka  

član od: 9.12.2004

sporočila: 158

4. mar 2006 18:53

Tudi pri nas vlažimo z Air-O-Swiss vlažilcem, pravzaprav dvema, saj imamo enega v dnevnem delu, drugega pa v spalnici. Sta zelo učinkovita, saj vlažnost preverjamo z vlagomerom, sta pa relativno velika, seveda pa vendarle elegantnejša, kot posode na radiatorjih, v katere se kljub rednemu čiščenju rada ujame kakšna nečistoča, vprašanje pa je tudi, ali so dovolj učinkovite. Malo poklikaj na Air-o-Swiss, pa boš izvedela več. No, vendar bo sedaj kmalu pomlad (upam) in potrebe po vlaženju ne bo več. ddarinka Sporočilo je spremenil(a) ddarinka dne 04. mar 2006 18:54:25

mandarinca  

član od: 4.4.2005

sporočila: 128

4. mar 2006 19:37

Malo sem gledala po njihovih straneh in teh vlažilnikov je ogromno - od parnih, hlapilnih do ultrazvočnih. Ni mi čisto jasno, kaj je prednost katerega od njih. Kakšnega pa uporabljate vi? In: ali imaš lahko enega za celo stanovanje (delujočega pri odprtih vratih, jasno) ali moraš imeti za vsak prostor svojega? Hvala že za prejšnje odgovore! Pozdravček! mandarinca

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

4. mar 2006 19:47

Mi imamo vlažilce na radijatorjih in pa vlažilec zraka znamke BURG. Jaz sem z njim zadovoljna. Kolikor mi je mož povedal, je pri vlažilcih pomemben volumen prostora. marelica

ladybug  

član od: 30.11.2005

sporočila: 65

4. mar 2006 19:51

Sicer vem, da je klima v stanovanju precej različna, a pri nas kljub centralni še nikoli nismo imeli presuhega zraka. Razlog: popolnoma naravni vlažilci zraka - rože. Sedaj s fantom tudi v novo hišo polagava parket; kot veste, je ta občutljiv na nihanje vlažnosti - oz. bolje rečeno na presuh zrak. Parketar je predlagal nekaj rastlin, kdaj pa kdaj kakšen moker servet na radiatorju posušiti,... Glede plastičnih vlažilnikov pa... daj na radiator lepo skodelico, pa ne bo tako grdo! ladybug

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

4. mar 2006 20:34

Mi imamo kar nekaj rož, pa tudi brisače smo polagli na radijator, pa ni nič pomagalo. Vlažnost je bila še vedno 0%. Za tako suh prostor potiho kriviva knauf plošče. marelica

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

5. mar 2006 11:15

Midva sva ga kupila na dihajzdravo.com. Zdaj jim nekaj heca stran in ne morem prilepiti slike. Gre za ionizator in vlažilec, stane pa okoli 20 tisočakov. In sva zelo zadovoljna z njim. Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti