6. mar 2006 9:22
In kakšni so bili povračilni ukrepi??? Jaz sem kot učiteljska hči (celo stanovali smo v vaški šoli) imela določeno protekcijo. Ki pa mi je šla večino časa na živce, včasih je prišla pa zelo prav. No, ena sodelavka je imela mojo mamo na piki, pa je to hudobijo prenesla še name in mojo sestro (začelo se je pa z bratom, ker ga mama ni pustila na športni dan, je imel 40 stopinj vročine, ta koza pa mu je dala ukor). A ste imeli v dnevniku zvezek za opombe? Ob mojem imenu so bile samo njene opazke. Pa sem je imela v 6. razredu poln "kufr". Sem pregovorila še eno sošolko, ki je stanovala v istem bloku kot prfoksa, ona je bila za stražarko, jaz sem pa z največjim veseljem zmetala pol njive blata v snežno belo perilo, ki ga je gospa pravkar obesila. Sankcij ni bilo. Ne vem, jaz sem si bolj zapomnila moje povračilne ukrepe, kajti moja domišljija je brez meja, da me pa kdo čisto brez zveze zafrkava, to pa tudi ne gre. Saj zdaj sem se pomirila. Pa raje direktno povem. Takrat pač demokracije ni bilo. Dobre stvari so mi bolj ostale v spominu - na kmetih smo bili po dva razreda skupaj, v 3. in 4. razredu smo imeli še tistega pravega partizanskega učitelja, med SND smo igrali nogomet v naravi. Med uro matematike je lovil številke za vrati (in zmeraj uganil, še zdaj ne vem, kako). Učitelja glasbe smo uspeli prepričati, da bomo preživeli tudi brez not (še zdaj nobene ne poznam). Učiteljica kemije je vedno hodila v kabinet spuščat "fižolovce"... Loni Makaroni