Imam od včeraj kuhano ajdovo kašo ... Kaj predlagate???
Noel
Imam od včeraj kuhano ajdovo kašo ... Kaj predlagate???
Noel
2. mar 2006 9:01
Napravite jo v solati z dodatkom mlade čebule ali pora, kiselkastega jabolka (drobno narezanega), olja, kisa in soli. Prav tako jo lahko dodate v kakšno enolončnico, ali pa naredite kakšno zelenjavno "rižoto" (mešano zelenjavo prepražite in dodajte kuhano ajdovo kašo, začinite po okusu). Alenka
2. mar 2006 9:03
Tukaj je nekaj nasvetov http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5299 in en recept v bazi http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2496&besed Marjetica
2. mar 2006 9:07
Vse to, kar je Alenka naštela, pa še - na čebuli prepraži šampinjone ali jurčke, soli, vegetaj, popraj, dodaj 2-3 stroke česna ter podlij s parimi žlicami juhe. Dodaj kuhano ajdovo kašo, premešaj... in dober tek! Pozdravček!
2. mar 2006 12:10
K ajdovi kaši se lepo poda tudi na kocke zrezana paprika, narejeno kot hladna solata ali pa tako, da se v posodi prepraži čebula, doda česen, paprika, potem ajdova kaša,s e malo premeša in jed je gotova. jaz sem podobno naredila z viškom zelene leče. Mamamia mamamia
2. mar 2006 12:39
Meni je najboljša, kot hladna solata. Piščančje meso popečem na prepraženi čebuli in ohladim. Vmes narežem nekaj zelene in nekaj rdeče sveže paprike. Ter začinim z bučnim oljem in kisom, sol. barbara R.
2. mar 2006 13:52
Punce, vi ste pa res krasne!!! En del sem je že porabila za solato (kaša, koruza, vložene gobe - super je!!!), en del bo pa kaj toplega! Hvala vam in bodite lepo! Noel
2. mar 2006 15:07
Pri nas imajo najraje kislo repo z ajdovo kašo. Repo skuhaš in zmešaš s kuhano kašo. sladkosnedka na dieti
2. mar 2006 15:16
Tako sem jaz delala "bujto repo", potem sem pred časom tukaj na forumu bila prepričana, da je bujta repa s proseno kašo. Nič hudega, a ne? Kisla repa z ajdovo kašo je odlična, še boljša pa je, če pujsek notri nogico pomoka. Pozdravček!
2. mar 2006 22:18
Ko ostane samo kakšna malenkost ajdove kaše, je super tudi kot zakuha za kakšno juho (gobovo ali pa kar govejo). Ali pa za zajtrk z jogurtom in malo sadja. Lp, VesnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Malinini razpokančki
Polnjene paprike