Usnjena sedežna garnitura

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

7. jan 2013 12:50

Ava, jaz imam usnjeno sedežno in mačkona, ki komaj čaka, da zleze v kot na sedežni in zadrema.  Ne kaže več kakšnega zanimanja za brušenje krempljev na njej, ker jo je že "zacahnal". Že prvo uro, ko je bila sedežna v dnevni postavljena, je skočil nanjo, zasadil kremplje v usnje in potegnil . Poznajo se krempeljčki, no pikice. Nikoli ga pa ne pustiva samega v dnevni. Zato pa komaj čaka, da kdo od naju zavije na sedežno.. Če imaš živali je treba tudi kaj takega vzeti v zakup.

Imam pa na sedežni na sealnem delu približno 1 cm veliko raztrgano režico. Ima kdo idejo kako "zakrpat"?

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

7. jan 2013 12:53

Tisti sprej pa pri mojem mačkonu ni deloval popolnoma nič. Tepihke na stopnicah mi je čisto scefral kljub sprejanju. Pomagal je samo poper. Posula sem tepihe s poprom in potem se je po stopnicah sprehajal le še čisto po robu, da se ja nebi dotaknil tepiha.

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

7. jan 2013 13:41

HEMA, hvala; poskusim s poprom. Nimam kaj izgubiti.

Ava

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

7. jan 2013 22:33

Naš mačkon je čisto nor, ko se uleže na muckasto blazino, saj veš, Dormeo deka, ki se zloži. Kavč ga sploh ne zanima. Nasprotje je muca, ki cela srečna "spleza" po spodnjem robu kavča. Pa jo skregamo.

Glede na to, da je bil maček pri hiši prej kot kavč ne vem, kaj je problem? Maček je neke vrste družinski član, kavč pa je samo stvar. Saj tudi pri majhnih otrocih vzamemo v zakup, da bela sedežna ne bo več bela. Ali pa jo "zadekamo" za čas, ko je v nevarnosti. Enako naredi ti, "zadekaj" kavč, dokler je zanimiv mačkonu, njemu pa nameni blazino ali kaj drugega, kar bo mu preusmerilo pozornost.

jovita

nina8  

član od: 21.2.2014

sporočila: 13

21. feb 2014 12:47

Starši imajo svetlo krem usnjeno sedežno garnituro. Jima je žal, ker se hitro vsaka stvar pozna, ko pa jo čistita, pa morata res pazit, da ne nastanejo svetli fleki. Kot je bila nova je bila zares prekrasna, dane spa malo manj. Stara je 4 leta. Mi imamo doma tudi usnjeno ampam v čokoladni barvi. Super zadovoljna, je pa res da vsedno pod rit dam deko, ker je res usnje hladno. Po čiščenju jo vedno namažem z Nivea mlekom, so mi tako svetovali tam kjer smo jo naročili, in se lepo obnese.

nina8

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

21. feb 2014 17:55

Usnjene sedežne se s psi dobro razumejo, z mačkami pa ne najbolj. Je pa res, da se luknjice od krempeljcev na pravem usnju nekako "zarastejo" in niso toliko vidne, umetno je pa čisto uničeno. Moja naslednja sedežna zagotovo ne bo usnjena (pri dveh mačkah v hiši). Ne pride mi na misel, da bi sedežno garnituro pokrivala - potem rajši pokrijem mojo staro scufano.

Barbra

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

21. feb 2014 18:15

Imam usnjen trosed (najboljši italjanski), že nekaj let. Nisem preveč zadovoljna z njim, saj se moram večkrat popravljat, ker med sedenjem drsim dol. Ni kaj, bom kar trpela dalje. Tega ti pri nakupu ne povejo. Edino s čemer sem zadovoljna: lep je na oko - in pa čiščenje je enostavno. 

Drugače pa usnja nikoli več.  

Še to: zgleda da nismo po it. standardu (čeprav so Italijani majhni) - mogoče imamo prekratke noge - stegnenico, da ne pridemo s hrbtom do naslonjala. Tako je blazina obvezen pripomoček do udobja.  

mamka

Sporočilo je spremenil(a) mamka dne 21. 2014 20:06

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

21. feb 2014 18:18

Kako je pa lahko tako zdizajniran kavč, da drsiš dol, najboljši italijanski? Kakšni so potem ostali?

Commis débarrasseur

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

21. feb 2014 19:08

Imamo usnjeno sedežno garnituro beš. Čistimo jo s posebnim milom za usnje in jo namažemo z zaščitno kremo.  Ne bom delala reklame, lahko pa komu sporočim. Ampak kolikor je lepo in moderno imeti svetlo sedežno, nikdar več. Preveč dela s čiščenjem, da imaš to kar si želiš. Poleti se limaš, ko ti je vroče, pozna se vse, pozimi pa je hladna. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. feb 2014 20:18

Usnje je najboljše in prvo in potem dolgo časa nič. In če si zraven pomagaš s kakšno cort dekico iz Zara Home, se preživi v vseh letnih časih

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti