Obrazložitev imen

moki  

član od: 13.3.2006

sporočila: 95

11. jul 2006 22:32

Ko sem hodila še v osnovno šolo, je bilo veliko Mojc, zato so me največkrat klicali Mojčka, nekaj časa pa Moki. Na to sem se spomnila, ko sem se prijavljala in sedaj sem moki. moki

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4336

12. jul 2006 12:17

Nekaj strani nazaj je bila debata o tem, kako otroci poimenujejo starše: jaz se spomnim, da sem moji mami kar dolgo rekla matka ali mamčka, oče ki je bil po eni strani Hrvat po mamini pa Slovenec, sicer pa je mladost preživel v Zagrebu, je bil tata. Nato pa je enkrat odšel na tečaj nemškega jezika in od takrat dalje smo ga klicali samo še fotr - do tega nas je sam pripeljal, ko se je zezal iz samega sebe, saj sta bila on in učenje tujega jezika prava katastrofa. Danes pa najini otroci naju z možem imenujejo kar mami in oči, staro mamo in ata, s katerimi živimo v isti hiš na moževem domui, pa mama in ata (kar pa meni, ki sem malo "žleht" na začetku ni bilo ravno prav) no ampak sedaj sem se navadila. Zanimivo pa je, da sosedova malčka, ki sta stara 4 in 2 leti, mojemu tastu tudi rečeta ata, svojemu staremu atu pa dedi. Imejte se rrr

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

12. jul 2006 14:18

Moje ime je pa za malenkost predolgo za vzdevek (Aleksandra). Od malih nog sem bila vedno za vse Sandra (mi ni več tako všeč), mi je pa strašno všeč Saša oz. kot mi pravi sosed Saška. Žal je bil ta vzdevek že zaseden pa sem se odločila za Alexis. Mejte se fajn pa še naprej velik sončka (na žalost se k nam približuje nevihta- upam,da brez ledenih jajc!!!!!!!!!!!) lp alexis

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jul 2006 14:25

Če bi sodili po videzu: jaz izgledam kot nekdo, ki sploh ne je in ki ne zna kuhati. Skladno s tem sem večkrat slišala vprašanja v stilu "a TI znaš kuhati?", enkrat pa je nekdo v svojem začudenju šel še naprej in rekel, "kdo bi si misili, pa ti si skoraj Vendelina.." Vendelina jr.

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

12. jul 2006 14:57

Ne spomnim se več, kaj vse sem poskušala odtipkati za nick, prav nič se ni izšlo (najbrž sem zelo neizvirna). In ker mi marsikdo reče, da sem ZELO zvita, sem poskusila z lisičko. Tudi ta nick je bil zaseden, pa sem se prijavila brez strešice. Sicer me zdaj marsikdo zamenja z mojo soimenjakinjo s strešico, ampak midve se zaradi tega ne sekirava...... Lepo se imejte, zvitorepka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

12. jul 2006 18:05

Sem nekako imela na sumu, da je Vendelina jr. v neki povezavi s sestro Vendelino. Zdaj vemo, da so ji drugi dali priznanje, ki si ga, glede na poznavanje tistega, o čemer piše, zasluži tudi v primeru, če bi se tako poimenovala sama. MAmamia mamamia

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

13. jul 2006 22:44

stana.r je napisal/a:
Fakin...zakaj imaš pa znakec za fantka zraven imena? Malo nas zmede, pa mislimo, da si fantek stana
Zdaj sem fantka spremenila v deklico in upam, da je o. k. fakin712

ZOHA  

član od: 25.5.2006

sporočila: 119

13. jul 2006 23:12

Jaz pa uporabljam začetnici svojih hčer Zoja in Hanna. lp,Mojca. ZOHA

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

14. jul 2006 9:27

Jaz pa uporabljam naše začetnice(Tamara,Andrej,Tjaša,Aljoša Mlinarič).Drugo leto bomo pa že TATATAM. Lp,Tamara tatam

dorka  

član od: 5.7.2006

sporočila: 119

19. jul 2006 13:52

Ime mi je drugače Doris in v srednji šoli so me večinoma klicali Dorka tak da me tako še marsi kdo danes! Lep pozdrav dorka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti