Obrazložitev imen

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

20. mar 2006 17:03

Tudi moje ime in dva druga nicka, ki sem ju tudi že kdaj uporabila, so bili zasedeni. Spomnila sem se, da sem med otroki blizu in daleč znana kot teta, ki dela torte. In moje ime tudi pove, kaj v kuhinji me še posebno zanima. teta torta

anagerzina  

član od: 29.11.2002

sporočila: 280

20. mar 2006 19:02

Jaz sem bila pri nicku dokaj neizvirna - ime (Ana) in priimek (Geržina) skupaj brez presledka in šumnika. Glede:
teta torta je napisal/a:
Spomnila sem se, da sem med otroki blizu in daleč znana kot teta, ki dela torte. In moje ime tudi pove, kaj v kuhinji me še posebno zanima. teta torta
Teta torta, tole mi je pa znano. Moja nečakinja pozna 3 Ane: Ana prijateljica iz vrtca, Ana s plesnih vaj, tretja sem sem pa jaz - Ana, ki je naredila torto. Ko otroci vidijo torto, vse ostalo kar narediš zanje itak izgine in je nepomebno. LP! Ana

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

21. mar 2006 9:09

Zato, ker imam poleg ostalih nazivov še en " poklic", ki ga opravljam za sproščanje in dobro voljo-to je kuhanje in peka, mi doma pravijo, da sem dobra pekarica in naj bom torej Pekarica. Pekarica

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

21. mar 2006 18:36

Jaz sem pa čisto nedomiselno dala k imenu 1, ker je bilo ime pač zasedeno. Itak sem mislila, da ne bom dolgo ostala. No, pa sem še kar tu, pa še na plusu sem po novem. Je fajn. jasna

gerberaa  

član od: 26.3.2006

sporočila: 22

8. apr 2006 23:54

Moje ime je izbrano po roži, ki mi je najljubša. Sem pa dodala še en a na koncu, ki pa nič ne pomeni. Tko za hec. Čaw. gerberaa

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

9. apr 2006 9:19

Moje ime je Željka in tako sem dodala samo še mama. Lepo nedeljo želim. mamazeljka

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

9. apr 2006 9:52

mamamia je napisal/a:
Mamamia - to me spominja na Italijo in na eno debelo mamko v kuhinji, s kuhalnico v roki in belim predpasnikom, ki nenehno nekaj brklja po loncih in poskuša..In ko sem morala ob prijavi nekaj vpisat, mi je to prvo padlo na pamet in zdaj je kar je. Mamamia mamamia
a to je po štajerskem pravopisu? Ker tapravi imamo vsak svojo mammo nola

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

9. apr 2006 11:07

Nola, jaz imam mamo, če imaš pa ti mammo, pa piši tudi v knjižnem jeziku svoje matere. Glede mojega nika sem bila pa takrat nova pri računalniku in sem bila tako prekleto izvirna, da sem vsaj podpis začinila. Pa ne zlonamerno. Lumpica

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

9. apr 2006 13:25

Očitno tale Nola vsak dan vstane z levo nogo in se spravlja na Mamamio (sicer pa je že napovedala, da aprilsko zbadanje še sledi). Pa kaj se mora res vedno najti "kakšno teslo" in se izživljati na forumih? Ob vsem tem pa niti ne pojasni, od kod njeno ime. Nola, zdi se mi bedasto, da se "spravljaš" na nekoga, ki ti ni nikoli želel nič slabega. Mogoče ti gre samo za to, da se tvoje ime čimvečkrat pojavi na forumu, pa čeprav z žaljivimi nameni?! Ne potegujem se za Mamamio iz osebnih razlogov (ali pa mogoče tudi zato!), saj z veseljem prebiram njene prispevke in pripombe. Saj tudi meni ni vedno vse vščeč, kar kdo napiše, pa nikoli nisem žaljiva! Pač preskočim zapisano, pa je! Mogoče si pa ljubosumna, da smo v večini zadovoljni s pripombami in nasveti, ki jih dobimo od Mamamie. Pa nikar ne misli, da to članico kulinarike osebno poznam (še ne! Upam pa, da se bova spoznali v maju) - čeprav mi je poznano njeno pravo ime. Pa brez zamere. Se boš mogoče sedaj "spravila" name? Kar veselo na delo! LP kača

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8882

9. apr 2006 13:44

Veste kaj jaz predlagam? Take nole in nolice, enostavno ignorirajmo. Če je nola ali nolica, draga moja istranka, iole pametna, bo sama od sebe nehala. Ne dajajmo ji in jim takega užitka, da se spuščamo z njimi v dialog, saj tega sploh niso vredni. Drage moje "kulinaričke", kar veselo naprej. Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti