Zanimajo me zelišča za krepitev občutljivih dlesni.
Beti
Zanimajo me zelišča za krepitev občutljivih dlesni.
Beti
neznan uporabnik
25. okt 2001 8:58
Izpiranje z žajbljevim čajem večkrat na dan!! Preverjeno deluje. lep pozdrav kajaneznan uporabnik
25. okt 2001 8:59
Beti, pomaga ajbelj. S čajem iz ajblja si spira usta in grgra (proti vnetem grlu). Najbolj enostavna varianta za krepitev dlesni in proti zobni gnilobi je slana voda. V kozarec vode da ličko soli in naredi enako kot pri ajblju. Lep pozdrav!
21. jan 2003 13:57
Uredništvo bi vprašal ali je mogoče sprožiti kakšno akcijo, da bi se v naših trgovskih centrih dobilo tudi šopke zelenega koperca, kar v tujini ni problem. Lep pozdrav Tone! Tone Kovič
21. jan 2003 14:12
se pridružujem maak-u.Nasploh so sveža zelišča problem, vsaj v Celju. So pa odlična za izboljšati in spremeniti okus, nekateri jedi so prav oplemenitene s pravimi zelišči. lp violeta
21. jan 2003 17:33
Tone, nismo še tako daleč, da bi imeli takšno "težo" da bi kaj takega speljali, ostati nameravamo zaenkrat pri tem kar smo - intarnetni servis. Mogoče pa bomo zaradi svoje obiskanosti vzpodbudili kakšnega trgovca, da bo opazil luknjo na tržišču. LP Bojan
2. dec 2004 12:19
Jaz sem vesela, da lahko zdaj kupim koriander v lončku in ga gojim doma. Koperc pa pri nas tudi divje raste - spulite eno rastlinico in če boste doma lepo skrbeli zanjo, se bo hitro razbohotila:) lahko mi verjamete - doštudirala in še študiram biologijo, delala sem pa tudi kot cvetličarka. samo pazite, da boste zbrali pravo rastlino - kobulnice so si namreč zelo podobne med sabo. Najlažje se je orientirat po vonju in rumenih cvetovih, malo pa knjige pomagajo ali kaka botaničarka:) Za bolj eksotične začimbe je večji problem, saj semena nimajo vedno ravno dobre kaljivosti (npr. koriander iz kupljenih semen slabo kali). Nekaj jih lahko dobite baje v centru Hare Krišna - ne vem pa kje je, nekje v Lj, mislim da v Šiški. Iz njihovih semen se da tudi vzgojit rastlinice za sveže začimbe. Domače, mogoče tudi koperc pa najdete v Vrtnem centru Kalia ali v kaki drugi vrtnariji. Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 02. dec 2004 12:22:34
2. dec 2004 14:10
JAZ SEM PO NASVETU SOSEDE KUPILA V LEKARNI PARAGIN IN ZELO POMAGA.JE PA 1000 TOLARJEV.
2. dec 2004 16:25
Jaz pa še vedno iščem muškatni cvet. Kdo ve, če ga kje na koroškem imajo? Lp Ps. Veri a s ti tud na biologiji? juhica
3. dec 2004 16:05
Jp, ti tudi?:) Lepo, da se povsod najdemo:) Od 9 orientalskih plesalk, smo tut 4 biologinje:) Kateri letnik si? Za muškatni cvet pa ne vem - si že probala Bioto v Šiški in Kalček in Zrno do Zrna na Trubarjevi? Pa mamice na tržnici, če kaj vejo? Ali pa Matik (zraven Bavarca)? Za koroško pa nimam pojma - nabavi, ko prideš v Lj. na vaje:) Veri
3. dec 2004 19:02
Diplomo pa 2 izpita bi še morala skup spacat.... lete pa tečejo...Pa tud v LJ nisem bla že sto let... lp juhicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pirini svaljki s pršutom
Šahovnica