27. feb 2006 8:58
Poglej sledeče:
kar se tiče KVALITETE:
- da se pokrov dobro zapira - marsikateri se ne in potem je na eni strani kruh še surov, to je bolj odvisno od posamezne mašine kot od modela, čeprav tudi...
- da je gnetilka dovolj velika za posodo, seveda ne pride do stene, samo tako po občutku... Jaz imam Kenwooda in ima eno gnetilko, pa super zamesi, število gnetilk ni nujno vedno pomembno, odvisno od oblike posode, če je bolj kvadratasta, je ena gnetilka dovolj
- moč - torej watte, da bo lahko hitro spekel kruh
- iz kakšnega teflona je posoda - vse so teflonske, niso pa vsi tefloni enaki, kot veš, nekatere so zelo zelo tanke, imaš občutek, da se bojo hitro zvile pri teh temperaturah ali se krušijo,... Jaz sem s svojim zadovoljna, v gnetilko sem celo zarezala z nožem, pa je še vedno ok...
programi in OSTALE stvari, na katere se splača bit pozoren pri nakupu:
- čas kratkega programa, moj recimo ima kratki program dolg 58 minut, po navadi ga sicer še dopečem kakih 10 - 20 minut, ampak je to še vseeno precej manj kot pri nekaterih drugih, kjer je navadno kratki program dolg 2 uri - meni se to ne zdi več kratko, v tem času naredim že dva kruha na roke...
- ali ima program za testo - seveda priporočljivo, saj večina ga ima, in koliko časa traja
- ali ima program za samo peko (brez mesenja), tudi priporočljivo, moj ga recimo nima, ima dopeko, torej ko pečem kruh, ga potem lahko še zapečem, ampak ne morem vklopit tega programa, če prej nisem enega drugega programa do konca izvršila - upam, da je logično napisano... Torej si ne morem v kruhomatu spečt že narejenih rogljičkov in sendvičev...
- poglej seveda tudi količino, ki jo lahko narediš v kruhomatu, jaz imam rajši manjšega - naredim lahko v njem maksimalno 900 g do 1 kg kruha - iz 500 g moke. Ker sva dva in ker imava dajši svež kruh. Če pa vas je več, recimo 5, mogoče razmisliš o večjih variantah. Ampak prej pomisli, kolikšno količino boš največkrat delala, ker kruh pride veliko lepši iz maksimalne količine, če delaš iz minimalne, je vse nekak zbito... Za slavja rajši spečeš 2x, za to ne rabiš velikega kruhomata. Imaš pa tudi take variante, kjer imaš dve posodi, dva grelca, skratka, dva kruhomata v enem, da lahko delaš dva različna kruha na enkrat.
- fino je tudi, če imaš tudi program za sladki kruh ali torte, kjer lahko spečeš biskvit, ipd... zato ker se te stvari pečejo pri nižji tempaeraturi in če nimaš takega programa, bo zažgano. Moj to ma in dela, sem že pekla razne sadne kruhe, ipd...
- če misliš, da boš to delala v kruhomatu, nekateri imajo tudi program za marmelade, moj recimo ima, nisem še sprobala... Sam meša in kuha.
To bi bilo to, kar se zdaj spomnim, upam, da pomaga...
Veri