Šivi po operaciji

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

tema odprta - 23. feb 2006 11:08 | ogledi: 38.451 | odgovori: 7

Zdravo.

Ali ima katera mogoče izkušnje s šivi po operaciji? Rekli so mi sicer, da sami odpadejo - ampak sedaj je približno en teden pa nič. Me pa na mestu šivanja zelo srbi in je malo rdeče. Je to kaj narobe? Ali ti šive lahko pobere tudi osebni zdravnik?

Lp,

modrijan

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

23. feb 2006 11:16

Meni je šive pobrala med. sestra pri osebni zdravnici, nekje po 10 dneh, malo je bilo okrog šivov rdeče, pa ni bilo hujšega, eden se mi je vnel, pa mi je namazala z neko tekočino, pa eno kremico sem dobila, potem pa je bilo o.k. Galja

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

23. feb 2006 11:50

Tudi meni so enkrat šive pobrali pri zdravniku, enkrat pa po enem tednu v bolnici. Obakrat so me srbeli pa sem jih raje pustila pri miru, tako je svetoval zdravnik. Se pa dobi krema za mazanje, ki naredi mesto kjer so bili šivi bolj prožno in lajša srbenje, ter naj bi se brazgotina lepše zacelila. Vprašaj v lekarni. Rdeče pikice pa bodo sčasoma zbledele. lp marelica

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

23. feb 2006 12:15

Ne nič ni narobe, če je malo rdeče in srbi, pomeni , da se celi, šivi odpadejo ali jih vzamejo ven, po 7 do 10 dneh. Mažete se lahko z bivacin kremo (antibakterijska) ali s bivacin sprejem, če bo pa hudo srbelo, pa je bolje, da greste k zdravniku. LP smrkolina

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. feb 2006 14:34

Ta zadnjo rundo sem imela tiste šive, ki sami razpadejo. V dobrem tednu po posegu. Loni Makaroni

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

23. feb 2006 19:32

Takoj ko odpadejo šivi pa mažite po brazgotini oz kar masirajte z gelom Contractubex, brazgotina se bo lepo zacelila, koža bo prožna, brazgotina malo vidna in lepo se bo zacelilo. Jaz sem to delala po korekcijski operaciji popka (močna popkovna kila po porodu ), potem pa sem hodila še na 8 terap gladenja z laserjem.Sedaj čez zimo nosim silikonske obliže in brazgotina se je lepo zacelila. Proces brazgotinjenja traja 2 leti. V tem času lahko veliko naredimo za sam izgled brazgotine, potem pa žal ne več, ker brazgotina zastara in otrdi.Mene je stah biti ponovno noseča, da se mi ne bi ponovno "razpočil" popek, zato sem res zelo mazala in skrbela za brazgotino, da je kar se da prožna in dobro zaceljena. Moram reči, da imam sedaj zelo lepo zaceljen popek. ANJA

lucille  

član od: 12.2.2002

sporočila: 38

24. feb 2006 8:16

Tudi pri meni niso odpadli v obljubljenem času. Še po 3-eh tednim sem jih delno imela. Je pa res boljše, da se rane ne tika, ker se lahko infecira.

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

24. feb 2006 10:25

Jaz s tistimi ki odpadejo sami navadno nimam problemov,no mogoče ostanejo kak dan dlje.Se mi pa tisti navadni(črni)vedno zagnojijo,tako da se je že zgodilo,da so mi jih morali pobrati že po štirih dneh(namesto po desetih).Lahko si predstavljate kakšne lepe"zadrge"imam zato po nogi. Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti