Mozolji nujno

Lingua  

član od: 28.10.2003

sporočila: 153

tema odprta - 22. feb 2006 11:57 | ogledi: 4.016 | odgovori: 14

Prosim za pomoč - sinu (17 let) so se po dolgem času spet pojavili mozolji po obrazu in je strašno nesrečen. Kaj priporočate, kot dobro, preizkušeno in predvsem USPEŠNO SREDSTVO?

Hvala in LP

Marjeta Vračun

kos  

član od: 14.7.2005

sporočila: 27

22. feb 2006 12:07

Našemu osemnajstletniku pomaga Dalacin T (gel + alkoholna raztopina), vse skupaj se dobi seveda na zdravniški recept. LP. apple

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

22. feb 2006 12:33

Vichy Normadem aktivni koncentrat proti mozoljem. Se uporablja izključno lokalno, samo tam kjer je izbruh. Preizkušen na meni... lp, Marija

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

22. feb 2006 13:06

Previdno z Dalacinom, mojemu kolegu je pošteno izmučila kožo in pravi, da je postala grozno občutljiva. Tudi jaz imam zelo dobre izkušnje z Vichyjem. Je pa tako, da se mozolji pri fantih slej ko prej končajo, ženske pa velikokrat nimamo te sreče. Meni se pri 25ih še vedno rad kakšen naredi (ponavadi takrat ko je najmanj treba...) Lp, Tina

burbonka  

član od: 15.5.2005

sporočila: 402

22. feb 2006 13:26

Garnier - Pure. Nanaša se samo na mozolje. Je odlično, uspešno sredstvo - preverjeno!!!!! burbonka

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

22. feb 2006 14:13

Če ste bolj za naravno - meni (kljub temu da sem že skoraj pri štiridesetih) se še vedno vztrajno delajo mozolji vseh sort. Že nekaj časa jih uspešno krotim s tea tree oljem, ki se ga zdaj dobi tudi od kakega drugega proizvajalca ne samo od pregrešno dragega J.... Imam enega ki je malo razredčen od ravno tako kataloške prodaje O...... (švedska firma) nazadje pa sem ga dobila tudi večjo stekleničko v akcijski prodaji v Hoferju kak mesec nazaj. Pa še prav zelo poceni je bil. Stvar je močna, morda bi ga bilo za občutljivo kožo dobro malo razredčiti, če je pa hudo pa pikico tega na palčko za ušesa in večkrat dnevno namazat. Meni zelo pomaga, ustavi preverjeno tudi nastajajoči herpes, le vztajati je treba takoj od začetka, ko začutimo da se nam nekaj dela na ustnici. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

22. feb 2006 15:30

Mojemu sinu je pomagal BaLEA gel. 15 ml embalaža. Ni zelo močan. Vso srečo!!! Vrana

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

22. feb 2006 17:59

Sama sem imela tako problematično kožo, da sem se sama sebe ustrašila. Pomagalo je pa tole: kamilice z žajbljem skuhamo in to pod brisačo inhaliramo. Pore se odprejo in znojno kožo si previdno obrišemo z mehkim robčkom. Najbolje je ne drgnit kože, samo popivnat. Ko se mi je koža ohladila sem nanjo nanesla orehovo olje. Ko se mi je koža sčistila do danes nisem imela nikakršnih problemov več. Zelo pa je pomembna tudi prehrana in način življenja. lp Vesna

strukelck  

član od: 2.12.2002

sporočila: 91

22. feb 2006 19:36

Tudi sama bi (zaradi lastnih izkušenj z mozoljavostjo) poudarila previdnost pri rabi predpisanih "močnejših" zdravil, tu mislim tistih, ki jih ponavadi predpiše dermatolog. Nekaj časa sem eno tako uporabljala (imena se ne spomin več), pa mi je po treh mesecih zelo očitno stanjšalo kožo in le - ta je postala še bolj občutljiva. Mi je pa takrat doktor priporočil rabo kumaričinega čistilnega mleka in to še vedno dvakrat na dan uporabljam, saj se je izkazalo za zelo dobro. Pa so najstniška leta že mimo..., kak mozoljček pa se še vedno prikrade... lp strukelck

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

22. feb 2006 19:37

Bog ne daj s kakšnim Normadermom. To je alkoholna bomba, ki mozolje sicer posuši, lahko pa vse skupaj zelo udari ven čez čas. Da ne bi o tem, da je alkohol prosti radikal, ki kožo stara. Nikakor ne torej. Proti mozoljem poamaga salicilna kislina, ki se jo najde v Avene Clenance K n Neutregena Visibly Clear kremah. Te kreme se maže po predelih z mozolji in delujejo proti nečistočam. Če je mozoljev veliko, ti priporočam Differin - dobiš ga na recept. Učinkovit in odličen. Samo moraš podnevi nositi UV zaščito, ker lahko sicer pride do večjih poškodb kože. Sonja Sporočilo je spremenil(a) diling dne 22. feb 2006 19:38:15

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

22. feb 2006 20:59

Tudi Normaderm izdelki vsebujejo salicilno kislino, krema in gel za čiščenje, za aktivni koncentrat pa nimam več listka. Mogoče pa pozitivno deluje samo na nas, ki nismo več stare 18 let ampak okoli 30 in več... lp, Marija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti