21. feb 2006 17:38
Ko sem v času študija enkrat vpričo kolegice, Primorke, rekla nekaj o pogretem krompirju, sploh ni vedela, za kaj gre.
Od takrat naprej pogrevam tudi krompir. In sploh vse, kar je hrane.
Kar se pa špinače tiče, pa nikar ne pretiravajte. normalna uporaba ne bo nikogar ubila. vsekakor pa je bolj zdrava tista, ki zraste doma na vrtu, kot taista, ki je zrasla v rastlinjakih. Ampak to velja za vsako hrano.
vrana: kje na barju boš pa na robovih jarkov ja našla dovolj kopriv. Tiste s trga so pa od kod, kaj misliš?
Pred kake 20 leti sem bila na začetku marca v Splitu. Vlak je vozil skozi predmestje, med Jugoplastiko in ostalimi tovarnami. Vmes pa njive, na njih endivija in tisti veliki koši iz protja, v katreih se je čez kak dan ali dva znašla taista solata na Ljubljanski (in še kakšni slovenski) tržnici.
Od takrat sem pač sprijaznjena z mislijo, da jem hrano z domačega vrta, za katero vem, kakšna je, in hrano, ki jo kupim, o njej vem pa včasih malo več, pogosto pa, k sreči, se mi zdi, malo manj ali sploh nič.
Pa naj vam tekne, karkoli boste že pogrele. saj ni štos v pogrevanju (vsaj praviloma ne), ampak v tem, kje je hrana pred pogrevanjem. ampak o tem ste pisale že druge, zgoraj.
rimljanka