27. feb 2006 20:58
Jaz sem skoraj diplomirala na temo tal v kuhinji. Potem, ko sem mislila, da sem po nakupu bele tehnike že ven iz najhujšega kar se tiče kuhinje, sem doživela pravi stres, ko sem izbirala talno oblogo. Res pa je, da kar se tiče opremljanja malo preveč kompliciram včasih in imam pač svoj okus. Torej sedaj imamo povsod po stanovanju hrastov paket, vendar smo ga v kuhinji že dvakrat prebrusili in je nujno potreben zamenjave. Kuhinja je prehodna in zelo obremenjena pri nas in zato sem se tudi jaz odločila za eno trpežno varianto - vinil (oz. PVC) ali pa linolej. Ponudbe na tem področju je zelo veliko. Kot ste že omenile zgoraj Ekostil - Ceramiflex ali pa Expona domestic je primerna izbira za kuhinjo. Ceramiflex mi je všeč, ker imajo zelo lepe imitacije ploščic in če položite te plošče s fugami, dejansko izgleda kot ploščice. Baje pa je Ceramiflex malce bolj občutljiv.
Podobno ponudbo imajo tudi pri Balohu v Trzinu, kjer so tako prijazni, da vam dajo za domov tudi vzorce, da si lahko malo bolj predstavljate kako bodo izgledala vaša nova tla.
V Astri Chemo (BTC in na Jamovi) imajo krasno izbiro talnih oblog Armstong (linoleji in vinil) - če plačate kavcijo, dobite vzorčne kataloge za domov, pa tudi topli podi - tako naši od Juteksa, kot tudi uvoženi, ta boljši - taki z 10 ali 12 letno življensko dobo ne bi smeli biti slaba izbira. Meni samo ni všeč njihov "plastični" videz.
Imajo tudi linolej na panelnih ploščah, ki se polaga na klik sistem (kot laminat), pa ne ropota toliko, ker ima na spodnji strani pluto. Tudi to lahko dobite za domov (plačate kavcijo).
Iz Merkurja pa sem si "privlekla" domov vzorce plastificirane plute (kupiš npr. 1 m2, vrneš v 8 dneh in dobiš denar nazaj). Sicer kar se plute tiče (še bolj pa parketov) vam bodo prijazno svetovali v podjetju Jomar na Brezovici.
Podov in ponudnikov še pa še: IVC, Gerflor, GreenFloors, Li & Co., Tarkett,...
Jaz sem se nazadnje odločila za vivil plošče 60x60 proizvajalca Tarkett (trgovina Les3), ker sem tu našla barvo in vzorec, ki nam je ustrezal (barva skoraj identična parketu v ostalih prostorih, vzorec pa - precej naraven mat izgled, podobno kot kak linolej). Kako pa bo izpadlo na koncu - poročam čez kake 3 tedne.
mojka