3. jul 2006 11:45
Blanchy ima popolnoma prav. Ne bi, ne bo ,da bi, se bo,... Iskren pozdrav! dixi
3. jul 2006 11:45
Blanchy ima popolnoma prav. Ne bi, ne bo ,da bi, se bo,... Iskren pozdrav! dixi
3. jul 2006 11:47
Ognjič je napisal/a: |
Meni se pa zdi, da so nas učili npr. nebi šlo tako naprej.....in ne bo se ustavil.... Če so me kaj narobe naučili, me pa popravite. Ognjič |
3. jul 2006 11:59
Ja, pol so tudi mene Joj, kako sem jaz smotana, lahko bi malce pomislila: iskra. iskrena boo kaj bo to držalo? Hvala lepa za odgovore, kajti polpoldan nameravam napisati cel roman, in v nejm bo tudi beseda ne bi. Anamarija
3. jul 2006 12:01
ja pri nas je res vseeno če si na ptuju ali v ptuju, če greš na ptuj ali v ptuj,... ptujčani nič ne kompliciramo :) nektarina
3. jul 2006 12:46
Ja, Ptujčani ne, zato pa kak slavist...Ker dolgo je veljalo, da gremo na Ptuj, potem pa so dovolili uporabo tako na kot v ...pa glavno, da smo tam, kajne? Mamamia mamamia
3. jul 2006 12:48
eh kaj bodo nam slavisti! koliko je več drugih še večjih napak kot je v ali na ptuj? brezveze se je sekirat zarad tega. in kot si rekla, glavno da smo tam in da uživamo lepoto ptuja :) nektarina
1. maj 2007 14:02
še en nasvet glede uporabe z/iz oz. v/na. ko dobim razglednico z morja, marsikdo napiše, da mi pošilja pozdrave iz morja. zaradi tega razglednice nisem nič manj vesela, vendar pa je prav Z morja, saj gremo NA morje. (enako tudi pozdravi s počitnic in ne iz počitnic itd.) če ima kdo še kakšno vprašanje, naj se kar oglasi
1. maj 2007 14:39
kletka, kaj pa, če ti je pisal, ko je bil V morju rimljanka
1. maj 2007 14:48
Kako gre pa tole: Če sem na smučanju na Golteh in pošljem pozdrave, bi napisala: Lep pozdrav z/iz... Golt???? Ko sem bila še v srednji šoli, sem vpašanje postavila profesorju, pa mi ni odgovoril... Kristalka
1. maj 2007 15:15
Napiše se z. Če bi bila v Golteh (kar pa v tem primeru ni možno, ker si na hribu in ne v njem) bi napisala iz. boženaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moj domači kruh
Najboljši limonini razpokančki