Študij prek interneta

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

tema odprta - 15. feb 2006 12:47 | ogledi: 2.351 | odgovori: 8

Ali kdo študira prek interneta in kako se obnese?Sem iz dokaj zakotnega kota in do vsakega večjega mesta imam veliko vožnje.Imam tudi dva še dokaj majhna otroka (2.5 in 8.5 let)tako da me še zelo potrebujeta,pa služba deljen delavnik (eden teden dopoldne,eden popoldne).

Za odgovore se najlepše zahvaljujem in vas pozdravljam

Teka

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

15. feb 2006 12:50

Jaz sem bila lani vpisana v ta študij, pa mi ni šel, sem ga kmalu pustila (pred prvim izpitom) tako, da sem dobila nazaj vso šolnino, vpisnine pa ne. Poznam nekaj ljudi, ki to obiskujejo, pa so zelo zadovoljni. Letos obiskujem klasična predavanja, pa mi je to veliko bolje. Stvar posameznika, če ti bolj leži študij, da vse več ali manj narediš sama, je to v redu, delaš pač kadar ti ustreza. LP smrkolina

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

15. feb 2006 14:02

Gre, ampak nikakor brez samodiscipline. Se strinjam s smrkolino, da enim to leži, enim ne. Meni je šlo, ker sva se dve skupaj vpisali in sva potem tudi delali veliko skupaj. Tako da sva ena drugo vspodbujali. Če bi šla pa čisto sama v to... Ne vem, sem navajena delat svari zadnjo sekudno, kar pa pri takem študiju ni dobro. Lp, Tina

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

15. feb 2006 15:08

Punce, kako pa zgleda tale študij preko interneta pri nas? tjas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

15. feb 2006 15:50

Več info o tem je tudi na www.doba.si. Mamamia mamamia

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

15. feb 2006 17:24

A ima kdo izkušnje s takim študijem v tujini alli vsaj ve kaj o tem? Mene zanima podiplomski študij. maja

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

17. feb 2006 14:00

Jaz sem bila vpisana 3 mesece, smo imeli samo informatiko. Zgledalo je tako: vsak teden ali večkrat smo pisali kratko poročilo npr. o uporabi interneta v Sloveniji. dobili smo internetne strani na katerih so bili podatki, pisali smo pa lahko tudi o tem, kaj mislimo (otroci ne grejo ven, družina ni skupaj....). Po računalniku smo dobili navodila za delo v wordu in excelu (meni ni to šlo, priznam), in navodila za seminarsko, je bilo treba oddat dosti zahteven izdelek . Poleg tega je bila tudi cca 120 strani obširna literatura za teorijo, na srečo smo dobili zraven tudi vprašanja in je vsak nekaj odgovoril, smo združili in je bilo okoli 21 strani za naučit. Potem pa sem zaključila s tem, Za ang. in nemščino vem, da so dobili CD in so se morali učit (obvezen PC in zvočniki, čeprav so meni zatrdili na informativnem dnevu, da ni treba imeti doma PC, da pač delaš na PC eno uro na teden in opraviš vse obveznosti - to lahko v slućžbi, knjižnici, del.univerz,...) Jaz se tega ne znam predstavljat, da bi se tako naučila ang. in nem. Za matematiko vem, da so sestajali samoinciativno in delali vaje, ker nekdo je to razumel, nekdo ne.... v kolikor koga še kaj več zanima, lahko vprašam kolegico, če bi vam bila pripravljena dati kaj več informacij. LP smrkolina

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

17. feb 2006 14:26

študij na daljavo zahteva precejšnjo mero avtonomnosti in motivacije. Če tega ni, raje pustite. meni je ustrezal, ker sem si lahko sama prilagodila čas študija. Na srečo pa so bila tudi vsa navodila in stik z mentorjem ves čas omogočena, tako da ni bilo težav. Za učenje tujih jezikov so CD-ji kar v redu kar zadeva slovnične vaje, pisanje, branje, za govor pa mislim da tehnologija še ni prišla do te ravni razvoja, ali pa dostopnosti za vsakogar, da bi bilo to izvedljivo. Sicer pa imam sama zelo pozitivne izkušnje. Sweetie

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

17. feb 2006 15:50

Ja, brez PCja definitivno ne bi šlo. Jaz sem velikokrat imela cele skripte v pdf ali word formatu in sem to brala kar na monitroju, tepka. Lp, Tina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti