Ker imam sina, ki ima alergijo na jajčka, prosim, če mi lahko kdo posreduje recept za torto brez jajčk.
Spremenil(a) - Jazzo dne 20 okt 2001 06:22:40
Ker imam sina, ki ima alergijo na jajčka, prosim, če mi lahko kdo posreduje recept za torto brez jajčk.
Spremenil(a) - Jazzo dne 20 okt 2001 06:22:40
neznan uporabnik
20. okt 2001 10:44
Posredujem vam nekaj receptov za vašega sinčka. Brezjajčni biskvit - 2 jogurtova lončka moke, - 2 navadna jogurta, - 1 jogurtov lonček sladkorja, - 1 jogurtov lonček olja, - 2 vanilija, - 1 pecilni Navedene sestavine premešate in spečete. Če želite rumeno barvo, dodajte rumenilo. Dobi pa se tudi neka začimba, katere imena se trenutno ne spomnim. Bom se pozanimala! Biskvit nadevate s poljubno kremo. Ena izmed možnosti je tudi ta, da segrejete kompotovo vodo, ki ste ji prilili malo navadne vode, da dobite skupno 1 l tekočine. Nato vanjo zakuhate 5 žlic gustina, 5 žlic moke in dobro premešate. Nazadnje dodate na kocke narezano sadje – bodisi sveže bodisi iz kompota. Na vrh dodate še stepeno sladko smetano. Vanilijevi rogljički brez jajc - 25 dkg margarine, - 10 dkg sladkorja v prahu, - 4 žlice kisle smetane, - 2 žlici belega vina, - 1 pecilni Penasto umešate margarino, sladkor in vanilijo ter po žličkah dodajate smetano. Nazadnje dodate še vino, moko, pecilni prašek. Testo naj počiva 1 uro. Nato z roko oblikujemo rogljičke ter jih polagamo na suh pekač. Pečemo 12 – 15 minut pri 180 – 220° C. Tortna osnova - 1 skodelica kokosove moke, - ½ skodelice pšenične moke, - malo soli, - toliko vode, da veže testo. Testo mesimo tako dolgo, da se sestavine sprimejo, vendar ne predolgo, saj lahko postane žilavo. Vtisnemo ga v model in pečemo pri 170° C, da rahlo porumeni. Pazimo, da se ne zažge! Obložimo s poljubnim nadevom. Upam, da vam bodo recepti koristili. Če pa potrebujete še katerega, pa se oglasite. Lp, Beti. ps: imam tudi recept za kvašeno testo za potico, če ga morda potrebujete. Spremenil(a) - Beti dne 20 okt 2001 10:46:38neznan uporabnik
23. okt 2001 22:00
Tukaj je povezava na stran, kjer sem v bazi KulS objavila recept za bananino rolado. Mislim, da je nekaj žlic moke v pudingu, ampak to lahko mirno spustiš. http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1340 Tina Z.neznan uporabnik
28. okt 2001 9:09
Začimba, ki da rumeno barvo, se imenuje kurkuma. Mislim, da se dobi v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano oz. naravnimi živili. Sladice, v katere smo jo dodali, so lepo rumene. Jaz sploh nisem mogla verjeti, da so spečene brez jajc. Lp, Beti.neznan uporabnik
30. okt 2001 20:59
Se moram prav opravičit. Kljub temu, da lepo piše torta brez jajc, sem jaz videla ˝brez moke˝. Ni mi jasno zakaj. Bananina rolada, pa žal vsebuje jajca. Upam, da bom v svoji zbirki našla kaj brezjajčnega, čeprav se bojim, da nimam nič takšnega. Tina Z.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sladki rogljiči
Suzanine palačinke