23. feb 2006 0:03
"H&M" lep pozdrav !
Iz te količine testa jaz napravim dve veliki "ribi" v velikem pekaču od pečice,s tem,da kovinski
obod višine 10 cm - postavim potem,ko so "ribice" že narejene in v pekaču.Lahko uporabiš trd
karton zavit v alu folijo.To je majhen trik za pekače brez visokih stranskih robov,pecivo se lažje in
enakomerno peče,pa tudi sam izgled ja zelo lep.
Da ti bo lažje,testo razpolovi,vsako polovico razvaljaj v pravokotnik večji od pekača (treniraj prej s
papirjem ali vzemi kuhinjske krpe + rolce od servet papirja in zvijaj direkt v pekaču.Najprej eno
ribico - ko je gotova jo prekrij (pri testu) z alu folijo,nato preko nje položi drugi del testa,zavij kot
na sliki,da dobiš drugo ribico.Odstrani folijo,postavi obod,pusti da vzhaja še 10 - 12 min,nato
prepikaj,po želji premaži in daj v pečico.
Lahko narediš tudi več ribic,kakšen pekač pač imaš.Sadje je lahko sveže,iz kompota ali celo zamrz-
njeno - narežeš ga svojemu okusu primerno.Pa še nekaj ne pozabi - namaži prvo ribico v sredini kjer
se bo dotikala druge ali tretje z oljem ali razstopljenim maslom,da pečene razdvojiš.Lahko pa tudi
vmes postaviš karton in bo vsaka riba samostojna.Upam,da bo šlo.Poročaj.
"balu" živio !
Sem vesela,da ti je pecivo všeč.Sem ga pa delala operni eliti na Osorskih glazbenih večerih s sve_
žimi figami,katere sem prej skuhala v sladkorju,marelicami,češnjami,robidami in skuto.Bili so navdu-
šeni nad izvirnostjo in dobrim okusom,ter lepim izgledom.
Testo sem sicer od originala priredila malo po svoje,kar je tudi avtorju recepta bolj ugajalo - takšno
testo je po receptu moje babice,ki je tudi uporabljala sadje in skuto - le oblika je bila drugačna.
Torej dekleta veselo na delo.če nič drugega,se boste naučile zvijanja na nov način. Lep pozdrav
vsem.
škarpina